UHIĆENO 11 OSOBA

OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA NAPADAČA IZ LONDONA: Evo kako izgleda krvnik koji je usmrtio četvero ljudi

Londonska policija objavila je nove fotografije napadača iz Londona koji je u svojem pohodu usmrtio tri osobe.

Prema najnovijim podacima Metropolitanske policije, do sada je uhićeno 11 osoba za koje se vjeruje da su na neki način sudjelovale u organizaciji i izvedbi terorističkog napada koji je London zavio u crno.

Anti-teroristička jedinica Metropolitanske policije objavila je fotografiju napadača koji je u četvrtak identificiran. Riječ je o 52-godišnjem Khalidu Masoodu koji je rođen u Velikoj Britaniji.

S obzirom na to da su mediji u četvrtak prenijeli fotografiju napadača iz Londona snimljenu nakon što ga je policija upucala, a na kojoj se ne vidi lice, policija je odlučila objaviti njegovufotografiju na svojim službenim stranicama.

‘Vuk samotnjak’

Masood je svoj identitet promijenio više puta, a rođen je u britanskom gradu Kentu kao Adrian Elms, a kasnije je ime promijenio u Adrian Ajao, nakon što mu se majka preudala, piše The Independent.

POLICIJA OTKRILA VIŠE IDENTITETA BEZUMNOG UBOJICE IZ LONDONA, SUSJEDI TVRDE: ‘Bio je tako drag obiteljski čovjek…’

Masood je najprije krenuo u krvavi pohod na Westminsterskom mostu gdje je automobilom pregazio nekoliko ljudi od kojih je troje smrtno stradalo, dvoje na licu mjesta i jedna osoba kasnije u bolnici. Potom se uputio prema zgradi britanskog parlamenta gdje je ubio policajca.

Policija je zamolila sve koji su poznavali Masooda da daju iskaz kako bi se utvrdilo je li Masood djelovao sam, inspiriran terorističkim skupinama, ili je bio ohrabren, potaknut direktno od strane samoproglašene Islamske države koja je preuzela odgovornost za napad i koja je Masooda nazvala ‘vojnikom Islamske države’.

Uhićeno 11 osoba

Do sada je uhićeno ukupno 11 osoba, od kojih je 10 još uvijek u pritvoru dok je jedna puštena – 39-godišnjakinja za koju se isprva vjerovalo da je sudjelovala u organizaciji terorističkog čina, no zbog nedovoljnog broja dokaza, žena je puštena na slobodu.

FOTOGRAFIJA IZAZVALA BURU: Nakon napada u Londonu društvene mreže bruje o jednoj ženi

Uhićena je 21-godišnjakinja i 23-godišnjakinja koje su se u trenutku uhićenja nalazile u Birminghamu. Uhićeni su i još jedna ženska osoba (26) i trojica muškaraca u dobi od 28, 27, i 26 godina na drugoj adresi, također u Birminghamu.

Svih šestero uhićeno je zbog sumnji da su sudjelovali u pripremi napada. U Birminghamu je u četvrtak ujutro uhićen i 58-godišnjak,a tijekom noći uhićene su još dvije osobe – 35-godišnjak iz Manchestera i 32-godišnjakinja, također iz Manchestera.

Povratak na Net.hr