OGLAS IZ BIJELJINE

OBJAVILI NEVIĐEN NATJEČAJ ZA POSAO: ‘Ništa nismo namjestili i mjesto nije namijenjeno mom sinu’

Bijeljinski liječnik Vinko Đurić lani je objavio natječaj za specijalizaciju u svojoj ordinaciji i nitko mu se na njega nije javio. Ove godine stoga se odlučio na neobičan potez. U startu je riješio sve sumnje potencijalnih kandidata.

U Glasu Srpske u srijedu je objavljen natječaj za posao uz koji je istaknuto kako nije namješten. “Ovaj natječaj nije namješten” napisao je liječnik specijalističke ambulante medicine rada “Medical” u Bijeljini dr. Vinko Đurić čija je ustanova objavila dodjelu specijalizacije. Svoju važnu napomenu ili bolje rečeno neviđenu rečenicu u oglasima napisao je štampanim slovima i dodao joj uskličnik. A samim potezom podigao je veliko zanimanje javnosti u regiji.

Tvrdi kako je rasprostranjeno mišljenje da su brojni natječaji raspisani tek reda radi, za nekog tko je već u radnom odnosu ili mu je taj posao obećan te da se zbog toga odlučio za neuobičajenu napomenu.

“Nema nikakve partijske, a ni rodbinske veze. Privatnik sam i jedino što želim jest da se netko prijavi na natječaj i ispuni potrebne uvjete kako bi završio specijalizaciju iz medicine rada i nastavio raditi u našoj ordinaciji”, pojašnjava liječnik svoj potez, dodajući kako su vjerojatno neki pretpostavili da je natječaj raspisan radi njegovog sina, ali da to nije tako te da je njegov sin specijalizirao internu medicinu i da ga medicina rada ne zanima.

Dr. Đurić natječaj je raspisao i lani, ali mu se na njega nitko nije javio. Sada se nada drugačijem rezultatu.

Povratak na Net.hr