IZ RELIGIOZNIH RAZLOGA

OBITELJ PRETUKLA I OBRIJALA MLADU BOSANKU JER SE VIĐALA SA SRBINOM: ‘Kada djevojka napravi veliku glupost, to joj je kazna’

U Francuskoj su osuđeni rođaci i roditelji mlade bosanske muslimanke koji su ju pretukli i obrijali glavu jer se viđala sa Srbinom kršćaninom

Roditelji, stric i teta mlade bosanske muslimanke koju su obrijali jer se viđala s mladim Srbinom kršćaninom, osuđeni su danas u Francuskoj na godinu dana zatvora uvjetno. Sud u Besançonu na istoku zemlje odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu tisuća obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tijekom okupacije.

Religiozni razlozi

Djevojka i članovi obitelji njezina dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao. Roditelji, stric i teta su priznali “tek jednu ili dvije pljuske” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

“Roditelji su me tukli rukama i nogama”, izjavila je mlada muslimanka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”. Članovi njezine obitelji poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.

Četvero optuženih tvrde da nisu pretukli Selmu, otac kaže da ju je “samo obrijao”, a majka da ju je dva puta ošamarila. No, to je sucima bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz liječničkog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome zbog čega je djevojka provela 14 dana u bolnici.

Povratak na Net.hr