E TO JE JACKPOT!

OBITELJ NA LUTRIJI OSVOJILA 86 MILIJUNA KUNA: ‘Cijelu noć smo provjeravali brojeve! Posao? Jasno da ću se vratiti’

Jedan će par iz Dublina imati nezaboravan Božić zahvaljujući multimilijunskom dobitku na lutriji.

Jedna obitelj iz irskog Dublina prošlog je vikenda doživjela nešto što će im zauvijek promijeniti život. Naime, osvojili su jackpot na lotu u iznosu od 11.345.002 eura odnosno oko 86 milijuna kuna. Listić su kupili u subotu, u trgovini na benzinskoj crpki, piše Lovin Dublin.

Da su postali multimilijunaši saznali su tek u nedjelju navečer. Naime, nisu gledali subotnje izvlačenje jer je na televiziji bila utakmica. Pažnju im je privuklo kada su na nedjeljnim vijestima čuli da je jackpot osvojio netko tko je kupio listić na istoj benzinskoj na kojoj su oni kupili svoj pa su odlučili provjeriti je li im se nekim slučajem osmjehnula sreća.

I je.

Jackpot je iznosio oko 86 milijuna kuna,.
Jackpot je iznosio oko 86 milijuna kuna,.Foto: Creatas/Thinkstock

“Prošla nedjelja bila je tipična kao i svaka druga. Kuhao sam večeru za nas i djecu, a potom otišao gledati utakmicu. Ali, najprije sam prebacio na vijesti. U nevjerici sam gledao kako pokazuju trgovinu u kojoj je uplaćen dobitni listić. Uzeo sam listić i mirno otišao do supruge, zamolio je da provjeri brojeve na svom mobitelu, na aplikaciji Nacionalne lutrije. Čitao sam joj brojeve, jedan po jedan. Kada smo potvrdili četvrti broj, nekako sam znao da smo to mi. Cijelu noć smo provjeravali brojeve iznova kako bismo bili sigurni da nismo pogriješili”, ispričao je novopečeni multimilijunaš kada je došao podići svoj dobitak.

Želio je ostati anoniman jer želi zadržati mir u svom životu, a novac će mu, kaže, omogućiti da učini stvari za svoju obitelj i prijatelje koje prije nije mogao.

Ne namjerava prestati raditi čak ni zbog odmora koji je zbog posla pomaknuo na ljeto. No, svakako će si priuštiti odlazak u neku daleku zemlju.

“Svakako ću se vratiti na posao nakon male stanke jer volim svoj posao i uživam u njemu. Ovaj jackpot me neće otjerati u prijevremenu mirovinu, barem ne zasad. Imat ćemo nezaboravan Božić okruženi ljudima koje volimo. Ja ću kao i obično kuhati blagdanski ručak. Bit ćemo okruženi širom obitelji i mnoštvom djece”, dodao je presretni dobitnik.

Povratak na Net.hr