OKRUTAN LANAC KRIJUMČARA

OBEĆALI IM AMERIČKI SAN, A PRUŽILI IM PAKAO: Tjerali ih na plastične operacije i prisilni seks

Istraga velikog međunarodnog prstena krijumčarenja ljudima u kojem je sudjelovao FBI, a koja je trajala dvije godine, dovela je do brojnih uhićenja na području Sjedinjenih Američkih Država ali i u drugim zemljama svijeta.

Prije dvije godine započela je velika istraga koja je za cilj imala otkrivanje velike međunarodne hobotnice krijumčarenja ljudi, mahom siromašnih žena s područja Azije koje ne govore engleski, a čiji se američki san pretvorio u živući pakao.

Američke vlasti već su najavile 17 optužnica diljem SAD-a protiv uhićenih pripadnika ove međunarodne organizacije trgovine robljem. Četiri optuženika još uvijek su na slobodi, navodi se u priopćenju američkog Ureda za migracije i carinske poslove (ICE), prenosi RT.

STRAVIČNO IZVJEŠĆE: Djecu koja ne mogu platiti put, krijumčari siluju i prisiljavaju na prostituciju

Obećali im američki san

‘U ovoj iznimno sofisticiranoj krijumčarskoj schemi, do sada je uhićeno 17 osoba’, rekao je američki odvjetnik za okrug Minnesote, Andrew Luger.

Istraga je otkrila kako je u ovu iznimno kompliciranu schemu bilo uključeno više stotina žena iz Bangkoka i Tajlanda, koje su održane u SAD-u kao seksualne robinje.

‘Krijumčari bi im obećali kako će im pomoći da ostvare američki san, a onda bi im, kada bi ih doveli na područje SAD-a, uzeli dokumente, zatvorili ih te iskorištavali, prisiljavali na seksualni odnos’, dodao je Luger.

Stvorili im velike dugove

Trgovci robljem ciljali su manje obrazovane žene koje ne govore engleski jezik. Prije odlaska u Ameriku mnoge žene bile su primorane otići pod nož, podvrgnuti se plastičnim operacijama ne bi li izgledale atraktivnije za život i rad u SAD-u. Prije odlaska, zbog troškova operacija, neke od žena našle su se u dogovima većima od 60.000 američkih dolara.

PROSTITUCIJA U HRVATSKOJ: Imamo oko 7000 seksualnih djelatnica i čak 100.000 korisnika njihovih usluga

Organizatori ove međunarodne organizacije krijumčara nabavljali su lažne dokumente i lažene vize, a kako žene ne bi stvarale prevelike probleme, izvlačili su brojne informacije o njihovim obiteljima te ih ucjenjivali. Mnoge su zbog velikih dugova i obitelji kojom im se prijetilo pristale na seksualne odnose s nepoznatim muškarcima.

Uključeni vlasnici bordela

Po dolasku na područje SAD-a žene su bile smještene u nekoliko bordela u kojima postoji nadređena osoba koja je preuzela brigu o ženama, radila im raspored te preuzimala novac od klijenata. Prilikom ulaska u bordel žene su trebale predati svu svoju imovinu koju su nosile sa sobom šefu ili šefici bordela koji su potom stvari vraćali krijumčarima ne bi li namirili troškove.

Među uhićenima su vlasnici bordela, kao i njihovi ‘pomagači’ zaduženi za pranje novca te oni koji su djevojke prevozili diljem SAD-a.

Iako je velik broj onih koji su sudjelovali u ovom krijumčarenju još uvijek an slobodi, Alex Khu, voditelj Homeland Security Investigations kazao je kako se nadaju da će 17 uhićenih biti dovoljno da se raskrinka čitava organizacija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr