BRUTALNI TERORISTI

“NUKLEARNI TSUNAMI”: Islamska država želi s lica zemlje izbrisati zapadne zemlje

Islamski teroristi nuklearnim holokaustom žele s lica zemlje izbrisati zapadne zemlje, otkrio je u svojoj knjizi novinar koji je proveo deset dana s islamistima. Novinaru Jürgenu Todenhöferu bilo je dopušteno boraviti s pripadnicima Islamske države jer je veliki kritičar američke politike prema Bliskom istoku.

Njemački novinar tvrdi kako grupa želi pokrenuti “nuklearni tsunami” protiv Zapada i bilo kome tko se protivi uspostavljanju kalifata.

Todenhöfer (75), bivši njemački zastupnik, kazao je kako su on i njegov sin prilikom dolaska bili primorani predati mobitele svojim domaćinima. Prije nego je došao na područje Islamske države, novinar je nekoliko mjeseci preko Skypea razgovarao s teroristima.

Za The Express otkrio je kako mu nije bilo svejedno zbog snimki odrubljivanja glava i brutalnih ubojstava, no ipak je odlučio posjetiti ih. Tamo je spavao na podu, a ako je imao sreće dobio bi i plastični madrac. Sa sobom je imao kovčeg i ruksak te vreću za spavanje.

Strahom kontroliraju područje

Todenhöfer tvrdi kako Islamska država snimkama odrubljivanja glava nastoji utjerati strah u civilno stanovništvo kako bi lakše držali područje pod kontrolom.

Smatra kako je Islamska država najopasnija teroristička organizacija koju je susreo.

“Ne vidim nikoga tko ima realne šanse da ih zaustavi. Samo Arapi mogu zaustaviti Islamsku državu”, kazao je Todenhöfer i dodao da se s tog područja “vratio pesimističan”.

Upozorio je kako je skupina “opasnija i organiziranija” nego što to Zapad shvaća. Kazao je kako je skupina “vrlo brutalna” ne samo što se otiče odrubljivanja glava već i kod “religijskog čišćenja”.

“Govorili su o 500 milijuna ljudi koji moraju umrijeti”, kazao je Todenhöfer.

Daily Mail/Danas.hr

Povratak na Net.hr