CRNE PROGNOZE

NOVO UPOZORENJE BILLA GATESA: Nakon pandemije čekaju nas dva nova velika problema. O jednom od njih malo se govori…

Godinama prije nego nas je zahvatila pandemija koronavirusa, Gates je upozoravao da svjetske vlade nisu spremne za pandemiju

Svjetski poznati milijarder i filantrop Bill Gates godinama je upozoravao da bi svijet mogla pogoditi smrtonosna pandemija. Njegove su se prognoze, nažalost, pokazale točnima. Ono što nam predviđa za budućnost također ne zvuči optimistično.

Gates je prošli tjedan gostovao na YouTube kanalu kanadskog inovatora Dereka Mullera gdje su ga upitali koji je sljedeći problem s kojim bi se čovječanstvo moglo suočiti:

“Prvo, to su klimatske promjene od kojih će iz godine u godinu umirati sve više ljudi pa čak i više nego što je umrlo tijekom ove pandemije. Druga velika opasnost, o kojoj se previše i ne govori, je bioterorizam jer netko tko želi prouzrokovati štetu čovječanstvu moći će proizvesti neki novi virus”, upozorava Gates.

Godinama prije nego nas je zahvatila pandemija koronavirusa, Gates je upozoravao da svjetske vlade nisu spremne za pandemiju:

“Nitko u svijetu nije spreman, a svake godine suočavamo se s virusom gripe. Ako novi virus bude samo dva puta lakše prenosiv, to bi nam moglo prouzrokovati velike neprilike. Velika je vjerojatnost da se tako nešto dogodi u idućim desetljećima. Što može spriječiti neki novi oblik SARS-a da se počne širiti?”, rekao je milijarder 2014. godine.

BILL GATES ODGOVORIO NA PITANJE OČEKUJE LI NAS NEKA NOVA PANDEMIJA: ‘Postoji razumna vjerojatnost za to, a evo i kada’

Sličnu stvar o nespremnosti svijeta ponovio je i godinu kasnije pozvavši vlade da se pripreme i tako smanje broj mrtvih.

I dok se broj mrtvih od koronavirusa u svijetu približava 2,5 milijuna, Gates ovih dana ističe kako bi mrtvih bilo i do 10 puta manje da se svijet ranije pripremio na pandemiju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr