Vrlo uznemirujuće

NOVI STRAVIČNI VIDEO DŽIHADISTA: Hvale se brutalnim egzekucijama koje lede krv u žilama

ISIS nastavlja sa svojom brutalnom propagandom i to jezivim snimkama koje prikazuju brutalne egzekucije zarobljenika. Iako na snimci nema datuma, čini se da je nastala u provinciji Anbar u Iraku, a među ubijenima su irački vojnici, časnici i državni službenici.

Jeziva snimka pokazuje nekoliko žrtava militanata koji mole za svoj život prije nego što su brutalno pogubljeni. ISIS-ovi borci, kako se vidi na snimci ne biraju sredstva, pa je prikazano kako nemilosrdno ubijaju ljude dok oni na koljenima mole za milost. Brutalne egzekucije odrubljivanjem glave i pucanjem u glavu vrlo su uznemirujuće, piše Daily Mail.

MUČNO UPOZORENJE DRUGIMA: Džihadisti Islamske države javno zapalili 15 civila

KONAČNI PAD ISLAMSKE DRŽAVE JE BLIZU? ‘Pritisnuti su sa svih strana, jedna je stvar bila presudna’

Zarobljavanje i brutalno iživljavanje

U jednom isječku irački vojnik obučen u civilnu odjeću moli za svoj život, dok drugi isječak prikazuje kako vozilo iračke vlade eksplodira nakon što nailazi na bombu na cesti.  Na snimci se vidi i pogubljenje jednog iračkog državnog dužnosnika kojeg su zarobili tijekom pretresa vozila na autocesti u provinciji Anbar, dok u pozadini drugi militant drži zastavu Islamske države. U još jednom jezivom isječku ISIS-ov borac puca u glavu poredanim iračkim vojnicima koji su najvjerojatnije zarobljeni tijekom žestokih borbi.

U propagandom spotu naoružani ISIS-ovi borci voze se velikim brzinama kroz gradove s fantomkama na glavi, a na pojedinim isječcima se vidi kako drže svoje putovnice koje pokazuju kako su se oni obećali na vjernost tzv. Kalifatu.

‘OVO JE POČETAK KRAJA ZA ISLAMSKU DRŽAVU’: Militanti ISIS-a izgubili dva važna uporišta u Siriji i Iraku

Pokušaj da prikriju gubitke u Iraku

Puštanje ovog brutalnog  videa u javnost mogao bi biti pokušaj ISIS-a da povrate svoju snagu u Iraku, nakon ovotjedne objave da je broj njihovih boraca pao na najnižu razinu od 2014. godine, a u ozračju novog vala vojnih akcija u Iraku i Siriji, uz potporu američkih vojnika. Područja koju su do sada bila pod kontrolom Islamske države  smanjena su za 40 posto, navodi se u priopćenju zamjenika američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena. SAD je zajedno uz pomoć iračkih i kurdskih snaga protjerao ISIS-ove borce iz iračkih gradova Tikrita i Ramadi.

 

Povratak na Net.hr