PRVI SLUČAJ

NOVI SOJ VIRUSA I U SJEVERNOJ MAKEDONIJI: Zaraženi je nedavno prebolio Covid, nikamo nije putovao niti bio u kontaktu s drugima

Pacijent je prvi put bio pozitivan 29. prosinca prošle godine i nakon toga je liječen na privatnoj klinici, gdje je ponovno bio pozitivan na virus

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije identificiralo je prvi slučaj nove varijante virusa korona, izjavio je u srijedu ministar zdravlja Venko Filipče. On je naveo da je nova varijanta otkrivena kod 46-godišnjeg muškarca koji se 22. siječnja oporavio od virusa, javlja agencija Srna.

Pacijent je prvi put bio pozitivan 29. prosinca prošle godine i nakon toga je liječen na privatnoj klinici, gdje je ponovno bio pozitivan na virus. On nije nikamo putovao niti je bio u kontaktu s osobama koje su bile pozitivne na virus.

U Sj. Makedoniji dosad 91,5 tisuća zaraženih

Nešto ranije je iz Ministarstva zdravstva priopćeno je da je u posljednja 24 sata u Sjevernoj Makedoniji umrlo devetero oboljelih od koronavirusa, a da su otkrivena 394 nova slučaja zaraze od 2236 testiranih uzoraka. Umrla su po dva pacijenta iz Skoplja i Kičeva, te po jedan iz Resena, Bitolja, Vinice, Ohrida i Prilepa, među kojima je najstariji imao 87, a najmlađi 57 godina.

Registrirano je i 387 oporavljenih pacijenata. Od početka epidemije registrirano je 91.555 zaraženih, od koji se 80.008 oporavilo, a 2821 osoba je umrla.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr