SMRT RAYSHARDA BROOKSA

NOVI SLUČAJ FLOYD? U Atlanti prosvjedi zbog policijskog ubojstva crnca koji je zaspao u automobilu

Na video snimci objavljenoj na društvenim mrežama Brooks se na tlu pored svog automobila bori s dva policajca

Prosvjednici su u subotu izašli na ulice Atlante zbog ubojstva afroamerikanca kojeg je policija upucala nakon što je zaspao u automobilu u redu za preuzimanje narudžbe u restoranu brze hrane.

Istražni ured savezne države Georgije je objavio da istražuje pogibiju 27-godišnjeg Raysharda Brooksa u petak navečer. Policija tvrdi da se opirao uhićenju nakon što se testiranjem pokazalo da je pod utjecajem alkohola.  Prosvjedi zbog ubojstva Brooksa počeli su u subotu popodne u Atlanti i očekuje se da će se nastaviti tijekom dana.

Predsjednik NAACP-a, udruge za promicanje prava crnaca, velečasni James Woodall, zatražio je smjenu načelnice gradske policije Erike Shields, po listu Atlanta Journal Constitution.

AMERIČKI POLICAJCI UBILI JOŠ JEDNOG CRNCA: Mladić spavao u autu na parkingu restorana, oni ga upucali; izašla snimka

Snimka ubojstva

Na video snimci objavljenoj na društvenim mrežama Brooks se na tlu pored svog automobila bori s dva policajca. Istražitelji su rekli da će snimku uključiti u istragu.  Brooks je zgrabio elektrošoker jednog policajca a nakon nekoliko sekundi se istrgnuo policajcima i početi bježati. Jedan je policajac potom na njemu uporabio svoj elektrošoker nakon čega su izašli iz kadra kamere.

Zatim se čuju pucnjevi i kako netko viče “Imam ga!”. Na snimci se potom vidi Brooks kako leži na tlu. Vlasti još nisu objavile imena policajaca koji su oba bijelci.

Ubojstvo Brooksa se dogodilo nakon više tjedana masovnih prosvjeda zbog rasne nejednakosti diljem SAD-a koje je potaknula smrt Georgea Floyda, crnca koji je umro nakon što mu je policajac u Minneapolisu klečao na vratu gotovo devet minuta.

NAORUŽANI POLICAJCI GURNULI STARCA NA ZEMLJU: Tvrdili su da se poskliznuo i pao, ali se pojavila uznemirujuća snimka

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr