TRAGEDIJA U KOLUMBIJI

OTKRIVENI NOVI DETALJI ZRAKOPLOVNE NESREĆE: Broj mrtvih manji nego se mislilo, a pronađene su i dvije crne kutije

Iako se isprva govorilo kako je u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji poginulo 75 osoba, kolumbijske vlasti u utorak su poslijepodne objavile kako je 71 osoba poginula dok je šest putnika preživjelo, piše The Guardian.

“U operaciji spašavanja i potrage za nastradalima pronašli smo 71 žrtvu i šestero preživjelih”, priopćili su iz tamošnjeg Državnog ureda za upravljanje katastrofama (UNGRD). Naime, naknadno je utvrđeno kako se četiri osobe koje su bile na popisu putnika nisu ukrcale u zrakoplov.

Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman, dvoje članova posade Ximena Suarez i Erwin Tumiri te radijski novinar Rafael Henzel.

NEZABORAVAN POSLJEDNJI RAZGOVOR: Brazilski golman nazvao suprugu netom prije smrti

Pronađene dvije crne kutije

Guverner kolumbijske pokrajine Antioquie u kojoj se nesreća dogodila Luis Perez Gutierrez kazao je i kako su pronađene dvije crne kutije što su potom potvrdili i dužnosnici lokalnog zrakoplovstva, ali nisu željeli davati procjene koliko će vremena biti potrebno kako bi se analizirao njihov sadržaj.

Tako su uzroci nesreće još uvijek nepoznati. Dio medija navodi da je u trenutku rušenja zrakoplova u tom kraju bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, a neki pak pišu da je zrakoplov koji se pri udaru u tlo raspolovio ostao bez kerozina.

SAMMIR U ZRAKOPLOVNOJ NESREĆI OSTAO BEZ PRIJATELJA: ‘Uvijek ću te pamtiti. Neka te Bog zagrli’

Kvar s elektronikom

Poznato je da je u tri sata po noći pilot javio da je došlo do kvara s elektronikom u avionu. Kako bi pomogli svojim kolegama Britanci u Kolumbiju šalju nekoliko svojih stručnjaka za zrakoplovne nesreće.

Većina putnika u zrakoplovu su bili Brazilci, među kojima je četrdesetak članova izaslanstva Chapecoensea. U zrakoplovu je bilo i 22 sportskih novinara koji su pratili klub na gostovanje u Medellin.

Nogometaši brazilskog prvoligaša Chapecoensea putovali su na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Brazilski predsjednik proglasio je tri dana žalosti u toj zemlji.

Povratak na Net.hr