OTKRILA DNK ANALIZA

NOVI DETALJI ‘POKUŠAJA ATENTATA’ NA VUČIĆA: Otisci prstiju pronađeni na oružju u šumi upućuju na tri osobe

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović na konferenciji za medije kazao je kako rezultati DNK analize otisaka pronađenih na oružju iz šume u Jajincima upućuju na tri osobe.

Dio oružja nađenog u blizini Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH

Otisci prstiju pronađeni na oružju u šumi u Jajincima upućuju na tri osobe, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, a potom objasnio da je riječ o otiscima koji se djelomično preklapaju te ih je teško precizno izolirati, piše Tanjug.

‘Ono što se može učiniti je da se upotrebom drugih istražnih metoda dođe do uzorka koji se potom može usporediti’, rekao je Stefanović.

VUČIĆ O ‘POKUŠAJU ATENTATA’: ‘Bolje da budete ubijeni, nego da ubijate… Ako ne pronađemo DNK, onda ćemo svi znati o čemu se radi’

Stefanović je dodao kako se istraga nastavlja te procijenio kako će, zbog slabih dokaza i tragova s terena, ovaj slučaj teško riješiti.

Podsjećamo, u subotu u blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića pored šetališta kod spomen-parka Jajinci policija je pronašla arsenal oružja u sanducima, a zbog prijetnje za premijera, Vučić je prebačen na sigurnu lokaciju.

Detaljnim pregledom sanduka pronađen je protutenkovski raketni bacač, više ručnih bombi i veća količina municije za automatsku pušku i za snajper. Sa sanduka kao i s pronađenog oružja uzeti su otisci prstiju koji su podvrgnuti DNK analizi.

Povratak na Net.hr