OVO JE MONSTRUM

DETALJI O ČUDOVIŠTU KOJI JE RADNICU ZATOČIO POPUT PSA: ‘Držao ju je u paklu, htio sam ga zatući palicom’

45-godišnji Amerikanac Todd Kohlhepp uhićen je u četvrtak, nakon što je policija na njegovom imanju u Južnoj Karolini pronašla 30-godišnju Kalu Brown, koja je tamo bila zavezana lancem. Policija je dan kasnije na imanju pronašla i zakopano tijelo njezina dečka Charlesa Cravera (32) kojeg je Kohlhepp ustrijelio pred njezinim očima.

No, to nije kraj zločinima. Kohlepp je, naime, policiji priznao da je ubio još šest osoba, od kojih njih četvero još 2003., piše BBC. Za dvije od tih 6 žrtava je policiji pokazao gdje ih je zakopao na svojem imanju.

Ubojica je inače i registrirani seksualni prijestupnik, a policija ga je počela istraživati nakon što su na njegovo imanje u Woodruffu došli istražiti jednu dojavu. Tada su začuli lupanje i vrisku koja je dopirala iz kontejnera. Tamo su pronašli zatočenu ženu, koja je s dečkom nestala krajem kolovoza. Kohlepp ju je držao zatočenu u nehumanim uvjetima.

Zarobljena u nehumanim uvjetima

‘Bilo je to pakleno mjesto da budete zaključani tijekom vrućina. Bez svjetla, bez prozora, bez dotoka zraka’, rekao je šerif okruga Chuck Wright. Žena je kasnije policajcima otkrila da je Kohlepp s više pucnjeva njezinog dečka ubio njoj pred očima.

Ono što je tek šokiralo policajce bilo je naknadno priznanje ubojice da je odgovoran za masakr iz 2003. godine u kojem su u prodavaonici motocikla ubijene četiri osobe.

‘Bog odgovara na naše molitve. Da nije bilo njega i da Todd nije progovorio, ne vjerujem da bismo ikad riješili taj slučaj’, rekao je Wright.

Žena jednog od ubijenih, Melissa Ponder, rekla je kako je Kohlepp bio ljutiti kupac koji je nekoliko puta bio u trgovini. Za AP je kazala kako se već pomirila s time da ubojica nikad neće biti pronađen, a onda je u subotu primila poziv jednog od detektiva koji je radio na slučaju.

‘Znao je previše o mjestu zločina. Znao je sve’, rekla je Ponder.

Ubojica je već bio u zatvoru

Manijak je već bio u zatvoru u Arizoni, od sredine 80-ih do 2001. godine, i to zbog silovanja 14-godišnje susjede kojoj je prijetio ubojstvom ukoliko pozove policiju. Kad je počinio taj zločin imao je tek 15 godina. Otad se nalazi u registru seksualnih prijestupnika.

Pet godina nakon izlaska iz zatvora dobio je građevinsku dozvolu u Južnoj Karolini te izgradio svoju farmu oko koje je odmah počeo postavljati bodljikavu žicu, a nikome nije jasno kako je toliko dugo uspijevao održavati privid normalnog života.

Susjed Scott Waldrop tvrdi da je Kohlepp bio jedan od onih ljudi koji se spremaju za ‘sudnji dan’ te je jako držao do svoje privatnosti.

Waldrop je također rekao da je kontejner, u kojem je Kohlhepp držao zatočenu ženu, u početku bio pun boca vode i limenki hrane koja može trajati godinama. Dodao je i da mu je njegov monstruozni susjed platio da posiječe drva oko posjeda i postavi znakove koji zabranjuju prolaz preko njega. Osim toga, Kohlhepp je instalirao i kamere za jelene te postavio zamke za medvjede oko imanja.

‘Htio sam ga zatući palicom’

‘Ja sam bio jedini kojeg je tamo puštao, vjerojatno zato jer sam ga slušao i smijao se njegovim šalama. Užasno mi je mrsko što sam poznavao nekog tko je u stanju učiniti zločin poput ovog’, rekao je Waldrop.

Osim imanja u Woodruffu, ubojica je imao i nekretninu u 15 kilometara udaljenom selu Moore, gdje ga je tamošnji susjed Ron Owen opisao kao hvalisavca.

‘Volio je pričati o novcu koji je zaradio trgujući na internetu ili o svoja dva BMW-a. Čak mi je i priznao da je potrošio 80.000 dolara na lančanu ogradu. No, nismo vidjeli nikakvih znakova što se zapravo događa. Moja prva reakcija bila je da ga zatučem bejzbol palicom, ali nije na meni da to uzmem u svoje ruke. Bog će se pobrinuti za njega’, kazao je Owen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr