MOBITEL OTKRIO TAJNE

NOVI DETALJI IZ ŽIVOTA UBOJICE IZ NICE: Bio je biseksualac, volio je selfije i imao je 73-godišnjeg ljubavnika

Istraga terorističkog napada i pokolja u Nici u kojem je pod kotačima kamiona kojeg je vozio Mohamed Lahouaiej Bouhlel smrtno stradalo više od 80 ljudi dovela je do novih šokantnih saznanja.

Daily Mail piše kako je policija otkrila da je 31-godišnji Bouhlel redovito preko web-stranica za upoznavanje nalazio muške i ženske partnere za seks. Čovjek koji je opisan kao Bouhlelov ‘glavni ljubavnik’ je 73-godišnji umirovljenik, a istražitelji su do većine tih podataka došli preko Bouhlelovog mobilnog telefona.

‘UBOJICE, OSTAVKA!’: Francuzi na odavanju počasti žrtvama terorističkog napada u Nici izviždali svog premijera

Seks, droga, alkohol i – islam

Bouhlel je, prema svemu sudeći, bio osoba opsjednuta seksom koja je imala brojne seksualne partnere oba spola. Otkriveno je i da je Bouhlel, inače otac troje djece, na internetu redovito gledao sadržaje nasilnog seksa, ali i scene mučenja i odrubljivanja glava.

Usto je, prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, konzumirao alkohol i droge iako je tvrdio da je čvrsto prigrlio islam, vjeru koja je izuzetno kruta i stroga prema takvim stvarima.

Policajci su njegov mobilni telefon, preko kojeg su došli do većine podataka o njemu, pronašli u kabini kamiona kojim je u četvrtak navečer izveo krvavi teroristički napad na šetnici u Nici tijekom proslave Dana Bastille, francuskog nacionalnog praznika.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Objavljena nova snimka napada u Nici, zabilježen trenutak u kojem je terorist kamionom počeo gaziti ljude

Mobitel korisniji od iskaza osumnjičenika

Njegov mobitel istražiteljima se zasad pokazao kudikamo korisnijim negoli sedmero osoba privedenih i osumnjičenih da su bili povezani s Bouhlelom. Njegov mobilni telefon navodno je pun poruka, fotografija i videa, među kojima i snimki muškaraca i žena s kojima je nedavno imao seksualne odnose.

Često je snimao i selfieje, a posljednji je napravio u kabini kamiona prije nego što je krenuo u smrtonosnu vožnju na Promenades des Anglais. Taj je selfie odmah posalo s mobitela svojim rođacima u rodnom Tunisu.

Čak 200 francuskih policajaca angažirano je isključivo na provjerama podataka iz Bouhlelovog mobitela.

Također se doznaje da je Bouhlelova bivša supruga planirala doći na vatromet na promenadi u Nici (nakon kojeg se dogodio masakr) ali da je odustala u zadnji tren pravdajući se ‘osobnim ralozima’.

UHIĆENA BIVŠA SUPRUGA NAPADAČA IZ NICE: ‘Nije bio dobar musliman. Jeo je svinjetinu, pio alkohol i drogirao se’

Posjećivao teretane, barove i web-stranice sa smaknućima

Bouhlel je, inače, redovito posjećivao teretane i salsa barove, a u virtualnom svijetu mrežne stranice sa snimkama smaknuća. Prema informacijama iz njegovog mobitela, istražitelji zključuju da je bio čovjek opsjednut seksom i sklon porocima koji se u posljednje vrijeme okrenuo islamskoj vjeri i pritom radikalizirao.

Posljednju poruku s mobitela poslao je nekoliko minuta prije krvavog pohoda. U 22:27 poslao je poruku jednom muškarcu koji je tijekom vikenda uhićen i pritvoren, a koja je glasila: “Donesi u pet kod C-a” i vjerojatno se odnosila na pet komada oružja koje je naručio.

‘DOBRO JE, IMAM SVU OPREMU…’ Istražitelji otkrili jezive SMS poruke koje je terorist iz Nice poslao uoči početka napada

Policajac opisao kako je ustrijelio Bouhlela

Progovorio je i jedan od policajaca koji su ustrijelili Bouhlela u kabini kamiona.

“Zaustavio se. Prednji dio vozila bio je potpuno smrskan, a motor je bio isključen. (…) Vidio sam sjenu na vozačevoj strani. Imao je oružje u rukama. Ciljao sam u glavu – to je sve što sam mogao vidjeti. Nestao je u kabini i onda se opet pojavio. Pucao sam još dva puta. Glava mu je pala unatrag. Nisma znao je li mrtav, a onda sam čuo naređenje da se prestane pucati”, ispričao je policajac.

Francuski ministar unutarnjih poslova, Bernard Cazeneuve, kazao je da se još ne može s punom sigurnošću utvrditi veza između ubojice i ISIS-a.

“Ne možemo još isključiti niti da je u pitanju bio čin neuravnotežene i vrlo nasilne osobe”, kazao je Cazeneuve dodavši da je čitav napad od početka imao sve elemente samoubilačkog čina.

MONSTRUM IZ NICE: Ovo je terorist koji je kamionom nemilosrdno ubio 84 ljudi!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr