DOJAVA O BOMBI

NOVE PRIJETNJE ALEKSANDRU VUČIĆU? Nitko ne zna gdje je srpski premijer, otkazao je sve sastanke!

Nakon što je saslušano 37 osoba u “slučaju Jajinci”, a zatim i pronađen arsenal oružja u Novom Beogradu te dojave o bombi u naselju Belvil, u kojem je i stan Aleksandra Vučića, srbijanski premijer je danas naložio nadležnim sigurnosnim organima da ne izlaze u javnost s informacijama o događajima u Jajincima i u Novom Beogradu.

‘TAKO SE OBAVLJAJU LIKVIDACIJE’: Planiran atentat na Vučića? Pored njegove kuće nađena zolja i čitav arsenal

Kako javlja Tanjug, Vučić danas nije došao na posao u zgradu vlade i otkazao je sve sastanke, a njegovi suradnici ne znaju gdje se nalazi i što je razlog nedolaska.

Mediji su prenijeli neslužbenu informaciju da, u skladu s Vučićevim nalogom, informacije o oružju pronađenom u blizini njegove obiteljske kuće u Jajincima i u garaži u Novom Beogradu neće biti iznošene u javnost dok se istraga ne okonča.

Odgođena i sjednica Odbora za kontrolu službi sigurnosti

U tom je kontekstu predsjednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi sigurnosti Igor Bečić odgodio sjednicu tog tijela planiranu za sutra, a na kojoj su direktori sigurnosnih agencija trebali informirati članove odbora o ugrožavanju Vučićeve sigurnosti.

“Procijenio sam da je potrebno dati više vremena sigurnosnim službama za kompletan izvještaj o ugrožavanju sigurnosti premijera i njegove obitelji i odlučio sam odgoditi sjednicu odbora”, rekao je Bečić Tanjugu.

ČEKA SE DNK ANALIZA: Dio oružja nađenog u blizini Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH

U danu kad se istraga nastavlja saslušanjem ostalih “sigurnosno zanimljivih osoba”, od 97 koliko ih je registrirano u blizini Vučićeve obiteljske kuće u Jajincima u danima neposredno prije i u danu otkrivanja oružja, i kada se istraga nastavlja u vezi s oružjem iz garaže u Novom Beogradu, stigla je i dojava o bombi, zbog koje je evakuirana zgrada kompanije “Air Serbije” u novobeogradskom naselju Belvil.

Pojedini mediji javljaju da je riječ o zgradi u kojoj stan ima i premijer Aleksandar Vučić, a neki navode da je riječ o zgradi u blizini one u kojoj je Vučićev stan.

Službene potvrde te informacije nema.

Evakuirana zgrada Air Serbije

Policijske patrole su na mjestu događaja, kao i protuteroristička ekipa, kako bi provjerili postoji li eksplozivna naprava, a ispred zgrade su i vatrogasci i hitna pomoć.

Beogradski mediji prenose da je u podzemnoj garaži ispod jednog automobila pronađen “sumnjiv paket”.

Prethodno je prijetnja “locirana” u zgradi u kojoj je i poslovnica kompanije “Air Serbia”, a iz koje je u međuvremenu potvrđeno da su njihovi zaposleni napustili zgradu dok se ne obave provjere.

JE LI VUČIĆ META? Velike količine oružja pronađene i u automobilu u Beogradu

Povratak na Net.hr