Kalifat BEZ SRCA

NOVA BEZUMNA LIKVIDACIJA: Žrtve vezali za stupove pa ih raznijeli bombom

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je informaciju o novom ubojstvu trojice za sada nepoznatih zatočenika koje je likvidirala organizacija Islamska država.

Navodno su ih vezali za tri antička stupa Palmire koje su potom raznijeli bombom. Identitet poginulih nije poznat.

Prvo ovakvo ubojstvo

Ovo je prvi put da su zatočenike ubili na ovaj način. Borci IS-a ušli su u Palmiru 20. svibnja. Otad su uništili brojne antičke građevine. Ubili su i uglednog povjesničara, Khaleda al-Asaada (82) koji je taj drevni grad istraživao 50 godina. Odbio im je reći gdje su skriveni artefakti.

Mediji svakodnevno javljaju od brutalnim likvidacijama organizacije koja sebe naziva Islamska država. Okupirali su dijelove Iraka i Sirije, proglasili kalifat i provode šerijatski zakon.

Tako smo nedavno pisali o ubojstvu 19-godišnjaka gaženjem tenkom, mučenju i ubojstvu dvojice muškaraca u Libiji optuženih za špijuniranje i drugo.

Satelitske snimke potvrdile novu sramotu terorista Islamske države – uništenje drevnog hrama u Palmiri

Sirijci će uskoro na izbore?

Sirijsko predsjedništvo priopćilo je u utorak da političke incijative ne mogu djelovati u Siriji prije nego što se iskorijeni terorizam nakon što je Rusija pozvala na održavanje izbora u toj zemlji.

Predsjedništvo navodi u priopćenju da razjašnjava izvješća o tome da je predsjednik Bashar al- Assad rekao ruskom izaslanstvu u nedjelju da će biti spreman održati parlamentarne i predsjedničke izbore na koje su pozvali njegovi saveznici u Moskvi.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu emitiranom u subotu da se Sirijci trebaju pripremiti za parlamentarne i predsjedničke izbore.
Sirijska država smatra sve skupine koje se bore protiv nje teroristima. Pobunjenici su među ostalim džihadisti poput Fronte Nusra povezane s al Qaedom i Islamskom državom te druge frakcije među kojima i islamističke skupine te one koji se bore pod zastavom Slobodne sirijske vojske. Zadnji sirijski predsjednički izbori održani su u lipnju 2014. Izbore je nadmoćno dobio Assad.

 

Povratak na Net.hr