JUŽNI TOK

NOVA IZBJEGLIČKA RUTA: Preko Albanije i Crne Gore u Dalmaciju, Dubrovnik u pripravnosti

Nova ruta kojom bi izbjeglice mogle tražiti prolaz ka Zapadu i bogatim zemljama Europske unije mogla bi voditi preko Crne Gore i južne Hrvatske. Prema pisanju crnogorskih medija, ta zemlja već priprema smještajne kapacitete za mogući dolazak oko dvije tisuće izbjeglica dnevno.

“Postoji mogućnost preusmjeravanja migranata, pa bi se i Crna Gora mogla suočiti sa scenarijem viđenim u državama regije”, stoji u Informaciji o postupanju nadležnih organa i institucija u slučaju većeg priljeva migranata i izbjeglica koju je objavio podgorički dnevnik Vijesti.

Moguća ruta preko Albanije i Kosova

“Zbog novonastale situacije na srpsko-mađarskoj granici, kao i opterećenosti kapaciteta Makedonije i Srbije da apsorbiraju veliki priljev migranata i izbjeglica, moguće je da određeni broj izabere put preko Albanije, Kosova i Crne Gore prema Zapadnoj Europi”, navodi se u dokumentu koji su jučer razmatrale vlasti Crne Gore.

SIRIJSKE IZBJEGLICE U LIBANONSKOJ LUCI: Europa kao jedini cilj

Dubrovačke gradske službe spremne

Dubrovački dnevnik doznaje, pak, kako su sve tamošnje gradske službe u stanju pripravnosti, iako iz PU dubrovačko-neretvanske kažu da još nema službenih naznaka dolaska izbjeglica na to područje.

“Policija, Grad i Županija, Vodovod i mnoge druge komunalne tvrtke i službe već desetak dana aktivno pripremaju teren za prihvat izbjeglica koje bi mogle početi stizati ovom rutom, iako za to još uvijek nema službenih naznaka”, piše Dubrovački dnevnik.

NA UDARU OTOCI: Krenu li milijuni iz Turske, eto ih uskoro u Dalmaciji

Dubrovački dnevnik / Danas.hr

 

Povratak na Net.hr