BEZ DLAKE NA JEZIKU

NJEMAČKI POLITIČAR: “Moramo prestati s tom romantičnom idejom integracije. Multikulturalizam nije uspio!”

Andreas Scheuer, glavni tajnik Kršćansko socijalne unije (CSU), bavarske sestrinjske stranke Angele Merkel, vladajuće CDU stranke, predložio je ‘reformu’ njemačkog islama u svojoj domovini, prenosi RT.

Naime, on predlaže da Europa izgradi svoju europsku verziju islama na način da se zabrani njegovo financiranje od strane mislimanskih zemalja, da se obuče lokalni imami te da njemački jezik postane obavezan u džamijama diljem zemlje.

‘SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA’: Stručnjaci strahuju da će se sljedeći napad dogoditi u ovoj europskoj zemlji

Ne možemo dozvoliti uvoz ekstremizma

Scheuer je svoje ideje iznio u njemačkom Die Weltu. Istaknuo je i potrebu za tzv. islamskim zakonom kojim bi se omogućilo muslimanima da se lakše integriraju u europsko društvo.

“Ne možemo tolerirati situaciju u kojoj se ekstremistički svjetonadzor uvozi izvana… Europa mora izgraditi svoj vlastiti islam”, kazao je.

Predloženim zakonom bi se ograničio protok novca iz Saudijske Arabije i Turske prema njemačkim džamijama i tzv. islamskim vrtićima u Njemačkoj. Imami bi trebali biti obučeni u Njemačkoj kako bi dijelili temeljne njemačke vrijednosti, ističe Scheuer.

‘NE MOŽEMO SE PRAVITI DA NE VIDIMO’: Evo što je Njemačka poručila Saudijskoj Arabiji

NJEMAČKE ANTITERORISTIČKE JEDINICE: ‘Povratnici iz Sirije su tempirane bombe, pratimo stotine ljudi’

Tko nije integriran u njemačko društvo mora otići

Osim toga, sve službe u lokalnim džamijama trebale bi se obavljati isključivo na njemačkom:

“Ovo je tek početak. Moramo dati sve od sebe da to uspije. Nema smisla donositi akte i integraciji ako ignoriramo ono što se propovijeda u džamijama i one koji propovijedaju”, kaže i dodaje da oni koji odbijaju integraciju moraju biti deportirani ili kažnjeni:

“Tko se god ne integrira ne može ostati ovdje. Moramo prestati s tom romantičnom idejom integracije. Multikulturalizam nije uspio. Tko nije integriran, mora otići iz ove zemlje”, zaključio je.

Ideja o izgradnji europskog islama stigla je kao odgovor nedavnog prijedloga njemačkog ministra unutarnjih poslova Thomasa de Maizierea o primjenjivanju sankcija migrantima koji se odbijaju integrirati i odbijaju socijalizaciju s lokalcima.

Politika otvorenih vrata za migrante Angele Merkel sve je češće na udaru političara diljem zemlje.

‘MOŽEMO OČEKIVATI DUGI PERIOD TERORA’: London, Madrid, Pariz, Bruxelles… Tko je idući?

ISIS-OVA PROPAGANDNA OFENZIVA: ‘Što su tvoja braća napravila u Belgiji, možeš i ti ovdje’

Povratak na Net.hr