Njemački milijarderi: Njihova su vam carstva sigurno poznata

Njemački ‘super bogataši’ bogatiji su nego ikad prije, a na čelu liste najimućnijih nalaze se osnivači lanca supermarketa Aldi, navodi njemački magazin Manager koji je sastavio listu 500 najbogatijih Nijemaca.

Zajedničko bogatstvo 100 najimućnijih njemačkih milijardera uvećano je za 5,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, na 336,6 milijardi eura, prenosi Telegraph.co.uk. Lista milijardera se u 2013. povećala za 20 osoba.

Na vrhu liste su osnivači lanca supermarketa Aldi. Prvi je jedan od osnivača Aldija, Karl Albrecht (93), koji je ‘težak’ 17,8 milijardi eura i najduže se nalazi na vrhu neke liste bogataša u svijetu. Na Forbesovoj listi bogataša nalazi se na 18. mjestu.

Na drugom mjestu nalazi se obitelj njegovog pokojnog brata Thea Albrechta, čije bogatstvo iznosi 16 milijardi eura.

Na trećem mjestu sa 13 milijardi eura nalazi se Dieter Schwarz, vlasnik trgovačkih lanaca Lidl i Kaufland.

Na listi milijardera je i Susanne Klatten, koja je ‘teška’ 10 milijardi eura, a koja je nasljednica njemačkog industrijalca Herberta Quandta. Svoje je bogatstvo uvećala za milijardu eura zahvaljujući paketu dionica koje posjeduje u BMW-u.

Među bogatašima na listi su i osnivač softverskog giganta SAP Hasso Plattner sa 6,2 milijarde eura, predsjednik kompanije za prozivodnju igračaka Playmobil, Horst Brandstaetter sa 1,35 milijarde i bivši šampion Formule 1 Michael Schumacher sa 650 milijuna eura.

Povratak na Net.hr