POLICIJSKA OPERACIJA

NJEMAČKI GRAD POD OPSADOM, ČULA SE EKSPLOZIJA: ‘U velikoj protuterorističkoj akciji spriječen je napad na aerodrom! Traga se za Sirijcem’

Stotine njemačkih policajaca pretražuje u subotu stambeno područje istočnog grada Chemnitza u potrazi za Sirijcem kojega sumnjiče da je pripremao bombaški napad, nakon što ga nisu uspjeli naći u stanu.  .

Naoružana policija okružila je zgradu zbog mogućnosti, kako kažu, opasne prijetnje. Zatvaraju se obližnje ceste, a u tijeku je evakuacija, prenosi Independent.

Policija je koristila silu da bi ušla u zgradu te na Twitteru objavila: “Eksplozija koja se čula je bila mjera za ulazak u zgradu od strane policije”

Specijalna policija je u pretrazi stana u četvrti Fritz-Heckert otkrila tragove eksploziva, navodi agencija dpa, a stanovnici su zamoljeni da ostanu kod kuće.

“Provodimo ospežnu operaciju u Chemnitzu nakon sumnji u pripremanje terorističkog bombaškog napada… Osoba koju tražimo nije pronađena” pojasnio je glasnogovornik državne policije Saske Tom Bernhard.

Iz policije su zamolili građane da ostanu u svojim domovima.

“Blokiranje cesti i evakuacije su nužne. Molimo vas da ostanete  u kućama  te ne napuštate područja u blokadi te slijedite daljnje upute policije. Zatvoreno područje je toliko široko da skoro možemo isključiti prijetnju stanovnicima”, rekao je Bernhardt.

Kako piše njemački Bild, policija traga za Sirijcem koji je već bio pod nadzorom Saveznog ureda za zaštitu ustavnog poretka u Koelnu. Sumnja se kako je planirao napad na zrakoplovnu luku.

Policija je potvrdila za Indepentent kako je izdala potjernicu za Jaberom al-Bakrom, 22-godišnjim Sirijcem iz Damaska koji je u Njemačku došao s valom izbjeglica i zatražio azil. Nisu htjeli komentirati  napise kako je planirao napad aerodrom.

 

 

Povratak na Net.hr