Pripreme za UN

NIKOLIĆ OPLEO PO MILANOVIĆU: To je necivilizacijski i neodgojeno

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić najavio je za RTS da će u svom govoru pred Generalnom skupštinom UN-a govoriti o problemima u toj zemlji ali i komentirati nastojanje Kosova da dobije članstvo u UNESCO-u.

Izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića komentirao je kako “hrvatski predstavnici ni ne slute koliko loše njihove poruke mogu utjecati na budućnost odnosa dvije države” te dodao da je istu retoriku imala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u predizborno vrijeme.

“To je necivilizacijski i nedemokratski, neodgojeno ponašanje u kampanji. Srbija neće učiniti ništa da odnose s Hrvatskom pokvari, a to što Hrvatska radi sigurno nije politika Europske unije”, rekao je Nikolić. Dodaje da mu je njemačka kancelarka Angela Merkel jasno rekla, i to povišenim tonom, da “Srbija nije učinila niti jednu grešku u odnosima sa Hrvatskom”.

Prijateljstvo sa zemljama koje je zaboravila

Nikolić tvrdi da osjeća ponos jer se o Srbiji lijepo priča u UN-u i cijene se dosadašnji napori vlasti usmjereni ka ulasku Srbije u EU, ali i u “učvršćivanju prijateljstava sa zemljama koje je Srbija nemarom zaboravila”.

“Prvi put se osjećam kao predstavnik države koja nije sklonjena sa strane, već države sa kojom se ozbiljno razgovara i na koju se ozbiljno računa i u međunarodnim odnosima”, kazao je Nikolić.

Prijem Kosova u UNESCO, smatra Nikolić, značio bi početak zatiranja Srbije na Kosovu. Tvrdi da je srpska baština na Kosovu godinama bila uništavana te da je krajnje vreme da albanske institucije počnu voditi brigu o njima.

SRPSKI MEDIJI VAN KONTROLE: “Milanović je idiot, vodi Hrvatsku u rat”

Povratak na Net.hr