CRVENA LISTA

NIJEMCI STAVILI BRUXELLES U DRUŠTVO NAŠIH ŽUPANIJA: Putnici iz centra EU moraju se obvezno testirati i samoizolirati

Nakon što je broj novooboljelih od COVID-a 19 prešao granicu od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana, njemačke su vlasti stavile Bruxelles na crvenu listu

Njemačka je proglasila grad Bruxelles rizičnim područjem zbog velikog broja zaraženih novim koronavirusom, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo upozorava građane da “ne idu na turistička putovanja” u Bruxelles, gdje je broj novooboljelih od COVID-a 19 prešao granicu od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana, objavilo je ministarstvo na svojoj mrežnoj stranici pošto je prije neka dva tjedna uvrstilo pokrajinu Antwerpen na popis rizičnih područja.

Povratnici s tih područja moraju se sada obvezno testirati po povratku u Njemačku i ostati u karanteni dok čekaju nalaz. Njemačka je u četvrtak proglasila rizičnim dio hrvatske obale, a isto je učinila prije tjedan dana sa Španjolskom, gdje se milijuni Nijemaca odmaraju svake godine, napose na otoku Majorci (Baleari) koju često zovu 17. njemačkom saveznom pokrajinom.

TURISTICA IZ NJEMAČKE U ŠOKU: ‘Dosta Nijemaca će otići ranije, ovo nam je jako stresno. Mi smo odmah shvatili da idemo kući’

Njemačka je na oprezu zbog sve jače prijetnje drugog vala i kancelarka Angela Merkel je u utorak otklonila mogućnost bilo kakvog popuštanja epidemioloških mjera koje su trenutačno na snazi, poput nošenja maske u javnom prijevozu, trgovinama i restoranima.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr