TRAGEDIJA U AUSTRALIJI

NIJE MU BILO POMOĆI: Posljednje riječi dječaka (8) koji je poginuo u stravičnoj nesreći slomit će vam srce

Dvojica dječaka od osam godina smrtno su stradala u stravičnoj nesreći koja se dogodila jutros u zapadnom Sydneyu kad se 52-godišnja vozačica svojim terencem zabila u učionicu osnovne škole.

Jedan od prvih koji su dotrčali na mjesto nesreće bio je Khaled Arnaout, kojeg su australski mediji odmah prozvali herojem jer je uz pomoć još barem jednog čovjeka podignuo automobil ispod kojeg je ležao teško ozlijeđeni dječak, prenosi The Daily Mail.

52-godišnja Maha Al-Shennag, inače, majka četvero djece, upravljala je vozilom tipa Toyota Kluger, kad je, iz još nepoznatih razloga, oko 9.45 ujutro, uletjela u učionicu u kojoj je u tom trenutku bilo 24 djece koja su crtala.  Ona u nesreći nije ozlijeđena, a policija ju je privela i podvrgnula testovima krvi i urina.

Dječak, kojega je prikliještio automobil i kojega je oslobodio Arnaout, bio je bez svijesti, ali otvorenih očiju. Arnout ga je na rukama iznio do jednog kabineta te mu pokušao spasiti život dajući mu umjetno disanje, a nakon desetak minuta stigli su liječnici hitne pomoći i policija.

Slomljeni Arnout medijima je ispričao kako je drugi dječak imao tešku ozljedu glave, no kako je u trenucima svijesti stalno zazivao svoju majku.

“Stalno je ponavljao: “Gdje je moja mama?”, to me slomilo”, ispričao je.

Nažalost, i jedan i drugi dječak su podlegli ozljedama i preminuli, a u bolnicu je dovedeno još troje učenika, djevojčice stare 8 i 9 godina, koje su u teškom stanju, ali stabilno.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr