MOGUĆ JE I REMI

NI TO NIJE ISKLJUČENO: Utrka Clinton i Trumpa može završiti i neriješeno, a onda odlučuje…

Iako o tome u trenucima kada se iščekuju elektorski glasovi iz ključnih država malotko razmišlja, rezultat predsjedničke utrke Hillary Clinton i Donalda Trumpa mogao bi biti i – neriješen.

Kako piše Livescience, postoji čak stotinu različitih scenarija u kojima konačni ishod može biti takav da oboje kandidata na kraju osvoje 269 elektorskih glasova. Za pobjedu je potrebno osvojiti njih 270.

AMERIKANCI VAN SEBE: ‘Vrijeme je da Isus siđe i riješi ovaj kaos!’

Ako bude 269:269, odlučuje Kongres

Pritom su ključne države Pennsylvania sa 20 elektorskih glasova, Michigan sa 16 i Wisconsin sa 10. Ako Clinton izgubi ijednu od njih, izbori su za nju gotovi, prenosi B92.

Prema posljednjim vijestima, Clinton je osvojila Pennsylvaniju, ali je Trump odnio pobjede u Michiganu i Wisconsinu. U tom slučaju, Clinton mora pobijediti u New Hampshireu, a tada stvar ide u ruke Kongresa gdje republikanci ostaju u čvrstoj većini.

Spomenute tri ključne države u posljednjih šest izbora bile su odane demokratskim kandidatima. Nakon pobjeda koje je ostvario na Floridi, te Ohiju i Sjevernoj Karolini, Trump je na dobrom putu da odnese ukupnu pobjedu.

TWITTER GORI, GLASAČI SU NEGDJE MORALI IZBACITI BIJES: Izabrali su Floridu, a jasno je i zašto

Povratak na Net.hr