NI SAM NIJE SIGURAN

TRUMP IZNENADA PROMIJENIO MIŠLJENJE O KIMU: ‘Vjerojatno imam dobre odnose s njim’

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenada je promjenio mišljenje o sjevernokorejskom predsjedniku, kojeg je do nedavno ‘častio’ raznim nazivima. Trump je objasnio kako su ratoborni tvitovi samo dio šire strategije.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da ima “vjerojatno” dobre odnose sa sjevernokorejskim vođom Kimom Jong-unom, što je promjena tona nakon razmjene žestokih uvreda zbog nuklearnog i raketnog programa Pjongjanga. Trump je Kima svojedobno nazvao “manijakom” i “malim raketnim čovjekom”, a Kim mu je uzvratio nazvavši američkog predsjednika “mentalno poremećenom osobom”.

“Vjerojatno imam dobre odnose s Kimom Jong-unom”, rekao je Trump u intervjuu za The Wall Street Journal. “Ulazim u odnose s ljudima. Mislim da ste iznenađeni”, dodao je.

TRUMP SPREMAN NA TELEFONSKI RAZGOVOR SA SJEVERNOM KOREJOM: ‘Kim zna da se ne šalim, ja se niti jedan posto ne šalim’

Kim je upozorio SAD da namjerava proizvesti nuklearno oružje sposobno pogoditi SAD i time izazvao Washington da zaprijeti vojnom akcijom. Upitan je li razgovarao sa sjevernokorejskim vođom, Trump je odgovorio: “Ne želim to komentirati. Ne kažem da jesam ili nisam. Jednostavno ne želim to komentirati”.

Američki predsjednik je rekao da su njegovi ratoborni tvitovi dio šire strategije. “To sam ja, a onda, odjednom, ta osoba postane moj najbolji prijatelj. Mogu vam dati 20 primjera. Vi bi meni mogli dati 30. Ja sam vrlo fleksibilna osoba”, rekao je Trump za WSJ.

Povratak na Net.hr