Naslovnica koja je Ameriku digla na noge

Newsweek je šokirao Amerikance svojom najnovijom naslovnicom. Na njoj se nalazi fotografija predsjednika Obame kojem se sugerira da ode. List donosi i tekst u kojem autor postavlja pitanje: ‘Zašto trebamo novog predsjednika?’.

Newsweek je “lansirao” kontroverznu naslovnicu i njome šokirao Amerikance. Kolumnist časopisa i povjesničar Niall Ferguson u nedjelju je objavio tekst pod naslovom “Barack, odlazi: Zašto trebamo novog predsjednika”.

Ekonomist Paul Krugman ne slaže se pak s brojnim Fergusonovim tvrdnjama te navodi kako mu je tekst pun pogrešaka. Posebice mu je ‘u oko upala’ provizija za Obaminu zdravstvenu reformu koštati, koja će prema Fergusonovim riječima u idućih deset godina koštati 1,2 milijuna dolara.

Zdravstvena reforma i deficit

Krugman tvrdi da je Ferguson čitatelje namjerno doveo u zabludu stvarajući dojam da je Kongresov ured za proračun zapravo odbio Obamin zahtjev da reforma zdravstva bude neutralna po pitanju deficita, kada je u stvari istina sasvim suprotna.

“Ne govorimo o ideologiji ili čak ekonomskoj analizi ovdje – samo o običnoj pogrešnoj interpretaciji činjenica, koja služi za dezinformaciju čitatelja. The Times bi zahtijevao korekciju da mu se tako nešto dogodi. Hoće li i Newsweek?”, napisao je Krugman dodajući kako će se deficit smanjiti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr