U POZADINI NESREĆE

NEVJEROJATNA IGRA SUDBINE: Tko su sretnici koji su izbjegli tragediju? ‘Pozdravio sam se s njima’

Kolumbijske vlasti objavile su u utorak navečer kako je u zrakoplovnoj nesreći u kojoj je stradala brazilska nogometna momčad Chapecoense poginula 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika.

No, neki su samo pukom srećom, igrom sudbine ili promijenom planova zbog drugih obveza, kako vam je zgodnije, izbjegli tragediju. Da, bilo je i takvih. Jučer smo pisali o tome kako je trenerov sin zaboravio putovnicu, pa se nije stigao ukrcati u zrakoplov koji je pao u blizini Medallina.

Chapecoense

ISKORISTILI TRAGEDIJU KAKO BI PLASIRALI SRAMOTNU LAŽ: PSG demantirao informaciju koja je odjeknula svijetom

Više o zrakoplovnoj nesreći brazilske momčadi pročitajte OVDJE.

U posljednji trenutak promijenili planove

Sreću je imao i vratar Marcelo Boeck, koji je jedan je od nekolicine igrača Chapecoense koji je ostao Chapecóu te nije s ostatkom momčadi otputovao u Kolumbiju. Boeck je, naime, dobio dozvolu da propusti ovo putovanje kako bi proslavio rođendan. Vratar je, naime, u ponedjeljak napunio 32 godine.

VRATAR IMAO LUDU SREĆU: Trener mu ispunio rođendansku želju i zbog toga je danas živ

I neki od političari i posebni gosti promijenili su si planove zbog drugih obveza, a jedan je novinar odustao od puta jer su mu istekli dokumenti. Pitate se tko su bili sretnici koji su igrom sudbine izbjegli tragediju?

Idemo redom:

Luciano Buligon, gradonačelnik Chapeca, trebao je biti na letu, ali se predomislio i odlučio ići redovnom linijom u utorak.

“Trebao se ukrcati na avion zajedno sa momčadi, ali je ipak odlučio ostati u zemlji zbog važnog sastanka koji je imao sljedeće jutro. Isto tako, zamolio je predsjednika odbora Chapecoensea Pliny David Nes Sona da također ostane”, piše brazilski Agencia Brazil.

“Ujutro sam se pozdravio s njima i rekao im da će pretvoriti svoj san u stvarnost. Dijelili smo isti san. A sad je taj san gotov…”, rekao je Pliny David Nes Son za “Dobro jutro, Brazil”, prenosi O’Globo.

Gelson Merisio, zamjenik načelnika Santa Catarine:

“Trebao sam na tom letu pratiti momčad, ali odlučio sam ne putovati zbog drugih aktivnosti koje sam imao u rasporedu”, rekao je u priopćenju, također piše O’Globo.

Ivan Carlos Agnoletto, novinar, bio je u Sao Paulu, gdje je izvještavao s utakmice Palmeirasa i Chapecoensea, planirao je i trebao ići u Medellin, ali nije otišao jer su mu istekli dokumenti.

Povratak na Net.hr