'NEĆEMO TE SPASITI'

NEVJEROJATNA BEŠĆUTNOST: Zazivao ih da mu pomognu, a oni se smijali, rugali i snimali njegovo utapanje

Policija iz Floride objavila je ‘bezćutni’ video koji prikazuje skupinu mladića kako se smiju i gledaju muškarca koji se utapa te ih doziva u pomoć.

31-godišnji Jamel Dunn iz floridskog mjesta Cocoa utopio se 9. rujna srpnja u jednom ribnjaku, a njegovo tijelo pronađeno je 12. srpnja. Ovo bi bila tek još jedna vijest o utapanju u jezerima i ribnjacima, da sve nije snimljeno kamerom.

Ubrzo nakon pronalaska tijela utopljenika društvenim se mrežama počeo širiti video koji prikazuje trenutak utapanja, kao i minute koje su prethodile tom nesretnom trenutku.

Bešćutan video prikazuje Dunna u vodi, kako se utapa, dok ga skupina mladića promatra s kopna i izruguje mu se. Na apele utopljenika za pomoć, promatrači odgovaraju kako mu ne žele pomoći, te da ga neće spasiti. Očajni Dunn vrisnuo je, a promatrači su mu se počeli smijati. Potom je nestao pod vodom.

‘Utapanje su snimali telefonom, umjesto da su isti koristili da nazovu policiju i hitnu pomoć. Svatko tko može ovo učiniti, snimati, bez da pomogne, sasvim sigurno nema srce’, rekla je glasnogovornica policije Yvonne Martinez, prenosi WCVB.

Istražitelji još uvijek ne znaju zašto je Dunn ušao u duboku vodu ribnjaka, no glasnogovornica policije napominje kako je svemu prethodila svađa sa zaručnicom.

Policija je ubrzo identificirala mladiće koji su snimili utapanje i koji su se smijali utopljeniku koji ih je zazivao da mu pomognu. Riječ je o tinejdžerima.

Nakon detaljne istage, tužiteljstvo nije pronašlo nikakav dokaz, odnosno stavku po kojoj bi mladići mogli odgovarati s obzirom da se opisana situacija ne spominje u niti jednom važećem zakonu.

Povratak na Net.hr