SNIMKA IZ SIRIJE

NEUNIŠTIVA GRDOSIJA: Pogledajte kako je ruski tenk izdržao udar američke rakete i ostao spreman za borbu

Na internetu se pojavila snimka koji svjedoči pouzdanosti oklopne tehnike ruske proizvodnje. Pokazuje kako je tenk T-72 u Siriji bez problema izdržao udar protutenkovske navođene rakete TOW američke proizvodnje i poslije toga zadržao borbenu sposobnost.

Riječ je o tenku koji djeluje kod Bagdada u prediu Ajn Terma. Vojnici su pokazali posljedice neprijateljskog napada. Sudeći po svemu, američka raketa je pogodila desni prednji dio kupole tenka T-72M1. Posada nije ozlijeđena, a tenk je zadržao sposobnost kretanja i naoružanja, prenosi Rambler.

Prema podacima portala “Vestnik Mordovia”, tenkovi T-72M1 koji su modernizirani na ovaj način pripadaju 105. brigadi sirijske garde. Tijekom borbenih djelovanja već su pokazali da odolijevaju napadima protutenkovskih navođenih raketa i reaktivnih granata. U pola godine uništen je tek jedan takav tenk.

Opcija moderniziranog ruskog tenka T-72M1 poboljšava ključne karakteristike tenka: razornu moć, zaštićenost, pokretljivost, sposobnost upravljanja, zadržavajući pouzdanost na ranijem nivou. Novi automatizirani sustav upravljanja paljbom omogućuje vođenje paljbe iz topa u svako doba dana na velikim udaljenostima, uklujčujući i paljbu u kretanju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr