Pod okriljem mraka

NEREDI U ‘DŽUNGLI’: Izbili veliki sukobi, policija bacila suzavac

Dok su radnici u ponedjeljak rušili dio izbjegličkog kampa “Džungla” u Calaisu, na sjeveru Francuske, izbili su sukobi i migranti su počeli bacati kamenje na francusku policiju koja je odgovorila suzavcem, prenosi BBC.

Prema izvješćima zapaljeno je 12 šatorskih nastamba a uhićene su četiri osobe. Vlasti namjeravaju preseliti migrante u prihvatilišta na drugim lokacijama.

U kampu žive uglavnom migranti s Bliskog istoka, iz Afganistana i Afrike koji se nadaju da će stići do Velike Britanije često ilegalno uz pomoć krijumčara.

KAOS I NEREDI NA GRANICI: Stotine izbjeglica probilo ogradu, policija bacila suzavac na njih

Naoružani planirali blokirati promet

Pod okriljem mraka skupine migranata pokušale su se popeti na kamione na autoputu koji vodi do luke u Calaisu. Prema francuskim medijima oko 150 ljudi, neki naoružani metalnim cijevima, popelo se na cestu kako bi blokiralo promet. Specijalna policija suzavcem ih je prisilila na uzmak.

U ponedjeljak radnici su počeli rušiti južno dio “Džungle” i suočili su se s ograničenim otporom. Nekoliko prosvjednika i migranata gađalo ih je kamenjem kako bi odgodili iseljavanje. Do kraja dana srušeno je stotinjak baraka i šatora.

Vlasti vjeruju da će se zbog rušenja kampa oko tisuću migranata morati preseliti.

 

Povratak na Net.hr