BIJESNI PAS

‘NEKE LJUDE JE BAŠ ZABAVNO UBIJATI’: Ovaj čovjek mogao bi biti novi šef Pentagona

James Mattis, umirovljeni mornarički general koji je vodio američki vojno zapovjedništvo na Bliskom istoku i u Afganistanu od 2010. do 2013. najizgledniji je kandidat za novog američkog ministra obrane, a novoizabrani predsjednik Donald Trump ga je nazvao “vrlo impresivnim”, prenose agencije.

Trump je održao niz sastanaka u svom golf resortu u Bedminsteru, u New Jerseyu s kandidatima za funkcije u njegovoj administraciji, a u subotu se sastao s Jamesom Mattisom i Mittom Romneyem.

‘Bijesni pas’

“General James Mattis, ‘ludi pas’, mogući ministar obrane, bio je vrlo dojmljiv jučer. Pravi general među generalima!”, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Mike Pence, novoizabrani potpredsjednik je hvalio u nedjelju na kanalu Fox “legendarnu vojnu karijeru” generala Mattisa.

Jučer je Pence kazao da se aktivno razmatra nominacija bivšeg republikanskog predsjedničkog kandidata Mitta Romneya za novog američkog državnog tajnika.

Romney se u subotu sastao s novoizabranim predsjednikom Donaldom Trumpom kojeg je tijekom kampanje kritizirao. Pence je rekao kako je Romney pristao biti među kandidatima za mjesto državnog tajnika. Trump je bio “veoma zahvalan” što ga je Romney posjetio, ističe Pence.

US President-elect Donald Trump Holds Weekend Meetings

‘Neke ljude je zabavno ubijati’

General Mattis 2004. je predvodio marince u bitci u Falludžu u Iraku. Ta je bitka poznata kao jedna od najkrvavijih u tom ratu. Godinu poslije izazvao je kontroverze zbog izjave u San Diegu, kada je rekao da je ‘neke ljude baš zabavno ubijati’.

‘Zapravo je baš zabavno boriti se protiv njih, znate. Vraški je dobro. Zabavno je pucati po nekim ljudima. Volim borbe. Kada odete u Afganistan, tamo su muškarci koji tuku žene godinama zbog toga što nisu pokrile glavu. U takvima nema više muškosti. Zato je vraški zabavno pucati po njima’, rekao je Mattis tada.

‘Dobar sastanak’ Romneya i Trumpa

“Imali su dobar sastanak. Bila je to topla i sadržajna razmjena mišljenja i znam da ga se aktivno razmatra za dužnost državnog tajnika… kao i još neke istaknute Amerikance”, dodao je potpredsjednik.

FILES-US-VOTE-BUSINESS-LITIGATION-TRUMP

Kao vođa pokreta republikanskog establišmenta “nikad Trump”, Romney je uzalud nastojao spriječiti Trumpov pohod na republikansku predsjedničku kandidaturu.

U ožujku je održao oštar govor rekavši kako bi Trump bio opasan kao predsjednik s politikama koje bi mogle baciti Sjedinjene Države u recesiju.

Isto tako je rekao “plašim se da je glede vanjske politike vrlo, vrlo nepametan”.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr