DJETEŠCE U JASLICAMA

NE BAŠ BOŽIĆNA BAJKA: Ostavljena beba je plakala i bila zamotana u obični ručnik

Svećenik zadužen za održavanje male crkve u Queensu, dijelu New Yorka, imao je što vidjeti, kada je iza ručka krenuo u obilazak. U jaslicama je plakalo maleno djetešce, zamotano u ručnike.

Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć, pa je bebica prebačena u obližnju bolnicu, gdje je utvrđeno kako je zdrava i u stabilnom stanju.

Prema postojećim zakonima, a koji se odnose isključivo na Grad New York, svatko tko ostavi dijete u crkvi, bolnici, policiji ili vatrogasnom domu, neće snositi nikakve zakonske posljedice. Međutim, dijete mora biti pod nadzorom i o napuštanju vlasti moraju biti odmah obaviještene.

Budući te, zakonom propisane mjere opreza, tko god je djetešce ostavio, nije poduzeo, policija traga za djetetovim roditeljima.

Policajci su na ulicama Queensa gdje traže potencijalne svjedoke, a pregledavaju se i snimke nadzornih kamera u nadi da će djetetova majka uskoro biti identificirana.

Svećenik Christopher Heanue pozvao je vjernike na molitvu za bebu i izrazio nadu da će mu njegovi roditelji ili budući skrbnici uskoro osigurati topli dom.

Povratak na Net.hr