NE PUŠTAJU LIJEČNIKA

NAVALJNI IZGUBIO 15 KILA OTKAKO JE U RUSKOM ZATVORU: Ipak, premješten je s medicinskog odjela, uprava prijeti prisilnim hranjenjem

Vođa ruske opozicije i protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina krajem ožujka počeo je štrajk glađu tražeći da u zatvoru dobije primjerenu liječničku skrb zbog akutne boli u leđima i nogama.

Uprava zatvora u kojemu je smješten Aleksej Navaljni prijeti da će ga prisilno hraniti, pošto kritičar Kremlja štrajka glađu te je izgubio 15 kilograma od dolaska u zatvor prošlog mjeseca, poručili su saveznici zatvorenog oporbenog čelnika.

Navaljni je težak 77 kilograma, što je osam kilograma manje od težine na početku štrajka glađu i 15 kilograma manje od težine u trenutku dolaska u kaznenu koloniju, objavljeno je na službenom Twitteru Alekseja Navaljnog.

“Uvidjevši ozbiljnost štrajka glađu, uprava prijeti da će početi prisilno hranjenje svakog dana. Istovremeno, Aleksej je premješten s medicinskog odjela”, dodaje se u objavi.

‘MOGUĆE JE DA RUSIJA U ZATVORU POLAKO UBIJA NAVALJNOG’: Amnesty International tvrdi da ga muče i osiguravaju mu sporu smrt

Saveznici Navaljnog tvrde da uprava zatvora ne dopušta da zatvorenika pregleda vanjski liječnik

Vođa ruske opozicije i protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina krajem ožujka počeo je štrajk glađu tražeći da u zatvoru dobije primjerenu liječničku skrb zbog akutne boli u leđima i nogama.  Kremlj je odbio komentirati zdravstveno stanje Navaljnog objasnivši da je to stvar državne zatvorske službe. Ta je služba ranije kazala da Navaljni prima potrebnu terapiju.

Navaljni je zatvoren u veljači i osuđen je na dvije i pol godine zatvore zbog kršenja uvjetne kazne. Amnesty International prošloga tjedna ustvrdio je da Navaljni, koji je prošle godine otrovan nervnim agensom novičokom, sada pati od nedostatka sna te da u zatvoru nema liječnika kojemu može vjerovati. “Rusija, odnosno ruske vlasti, možda dovode Navaljnog u situaciju spore smrti i pokušavaju prikriti što se zapravo događa s njim”, kazala je tada za Reuters glavna tajnica Amnesty Internationala Agnes Callamard.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr