GORE-DOLJE, GORE-DOLJE...

NASTAVLJA SE PAD NAJPOZNATIJE KRIPTOVALUTE: Vrijednost Bitcoina opet je ispod 30.000 dolara

Prošle godine vrijednost bitcoina narasla je za više od 300 posto, ali već potkraj godine stvari su se počele mijenjati

Vrijednost bitcoina ponovo je pala ispod 30.000 američkih dolara, nastavljajući gubiti vrijednost u 2021. godini. Bitcoin je sada oslabio za 17 posto, na 29.246 dolara, što je utjecalo na gubitak na tržištu od oko 100 milijardi američkih dolara, javlja CNBC.

Ovaj posljednji pad u nizu dolazi bez nekog jasnog razloga i pokazuje nestabilnost valute koja je proteklih godina postala popularna investicija usprkos tome što još uvijek ima ograničenu primjenu u stvarnom svijetu.

NA POČETKU KORONA-KRIZE BIO JE PRAVI GUBITNIK, A SADA SE VRATIO U VELIKOM STILU: Što se krije iza naglog oporavka bitcoina?

Usprkos padu, analitičari predviđaju uzlet kriptovaluta

Prošle godine vrijednost bitcoina narasla je za više od 300 posto, ali već potkraj godine stvari su se počele mijenjati. Također je oslabio i Ether, druga popularna kriptovaluta, čija je vrijednost pala za 22 posto – na 1.053 dolara.

Pojedini analitičari i dalje su uvjereni da će kriptovalute tek doživjeti procvat u ovoj godini.. Njihovom predviđanju idu u prilog i prve najave o upotrebi kriptovaluta kao uobičajenog sredstva plaćanja. Primjerice, PayPal je najavio da ove godine planira uvođenje usluge kupovine, držanja i prodaje kriptovaluta.

OVAJ JE TIP STVARNO IMAO PEH: Doslovno je u smeće bacio 1,78 milijardi kuna, a sada preklinje vlasti da otkopaju njegove bitcoine

Povratak na Net.hr