NA VEČERI KOD KARAĐORĐEVIĆA

NASTAVILI TURNEJU PO BALKANU: Princ Charles i vojvotkinja Camilla u posjetu Beogradu

Princ od Walesa Charles i vojvotkinja od Cornwalla Camilla, nakon Hrvatsek u dvodnevnom su posjetu Srbiji. Njihov posjet Beogradu tamošnji britanski veleposlanik Denis Keefe istaknuo je kao “najznačajniji posjet iz Ujedinjenog Kraljevstva još od 1978. godine”, kad je princ Charles posljednji put boravio u Beogradu.

Princ Charles i vojvotkinja Camilla danas gostuju u Beogradu gdje ih je odmah po slijetanju dočekao premijer Aleksandar Vučić. Tijekom prijepodneva su obišli neke od kulturnih spomenika te se susreli s tamošnjim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i njegovom suprugom. Srbijanski prеdsjеdnik princu i vojvotkinji poklonio je, među ostalim, sabrana djela Williama Shakespearea tiskana ćirilicom na specijalnom biblijskom papiru.

Par je obišao Kalemegdan i prošetao gradom, a još je predviđen u programu susret s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, te sastanak princ Charlesa s vjerskim vođama pravoslavne, katoličke, anglikanske, islamske i židovske zajednice.

Vojvotkinja od Cornwalla posjetit će, među ostalim, Zakladu Novak Đoković, koja s UNICEF-om realizira projekt obiteljske njege, a tijekom popodneva britanskom pričnevskom paru u Kraljevskom dvoru na Dedinju bit će domaćin princ Aleksandar Karađoređević sa suprugom, princezom Katarinom.

180 godina diplomatskih odnosa dviju zemalja

Britanski veleposlanik u Beogradu Denis Keefe je izjavio kako je “baš sada odličan trenutak i prilika za posjet princa Charlesa i vojvotkinje Camille Beogradu kako bismo se sjetili najsolidnijeg dijela zajedničke povijesti i da na tim kvalitetnim temeljima gradimo odnose u budućnosti”.

Prema njegovim rijeečima, posjet je “snažan uvod u godinu tijekom koje se obilježava 180 godina službenih diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije”.

U nastavku turneje princ Charles i vojvotkinja Camilla do 19. ožujka posjetit će Crnu Goru i Kosovo.

TULUM ZA KRAJ: Na zabavi u Zagrebu princ Charles čavrljao sa Šerbedžijom, pogledajte tko je sve došao

CHARLES POHVALIO EKOLOŠKI OBLIK PRIJEVOZA: Kraljevski par se provozao i u osječkom tramvaju

VUČIĆ POBJESNIO NA OREŠKOVIĆA: ‘A da mi princu Charlesu pokazujemo srpske izbjeglice iz Hrvatske’

Povratak na Net.hr