NISU TERORISTIČKA DJELA

NAPADI U NJEMAČKOJ I ŠVEDSKOJ: U Berlinu policajci napadnuti u džamiji, u Stockholmu policajac uboden nožem u vrat

Pet policajca ozlijeđeno je u napadu što ga je u džamiji u glavnome gradu Njemačke počinio muškarac koji je zatim prevezen u psihijatrijsku bolnicu, a u švedskoj prijestolnici policajac u ophodnji zadobio je ozljede nožem u leđa i vrat, javljaju agencije u četvrtak.

Tridesettrogodišnji muškarac u berlinskoj četvrti Neukölln odbio je napustiti džamiju nakon molitve kasno u srijedu navečer te je udario jednu od službenih osoba, nakon čega je pozvana policija.

Napadač iz Berlina završio na psihijatriji

Po dolasku policajaca muškarac je napao  policajce vičući “Allahu akbar!” (Bog je velik), rekla je policija. Policajci su ga uspjeli svladati i prevezli u psihijatrijsku bolnicu. Policija nije mogla navesti razlog napada.

U Stockholmu je policajac u ophodnji izboden nožem u četvrtak ujutro.

“Zadobio je ozljede u leđa i vrat”, rekao je inspektor Ronnie Tellberger na mjestu napada kod  ulaza u postaju podzemne željeznice na trgu Medborgarplatsen.

Dodao je da policajac nije u životnoj opasnosti, te “za sada ništa ne upućuje da je riječ o terorističkom činu”.

Napad u Stockholmu dogodio se pet mjeseci pošto se tražitelj azila iz Uzbekistana  ukradenim kamionom zabio u mnoštvo u najprometnijoj pješačkoj ulici te ubio pet osoba. Uzbekistancu se sudi za “terorizam”.

NAKON KRVOPROLIĆA ŠVEDSKA JAČA KONTROLU: ‘Nećete nas poraziti, nikada nećete pobijediti’

Povratak na Net.hr