DRAMA U PARIZU

PUCNJAVA ISPRED LOUVREA: Muškarac uzvikivao ‘Bog je velik’, napao vojnika mačetom

Francuski vojnik koji je čuvao ulaz u poznati muzej Louvre u Parizu jutros je otvorio vatru i ranio muškarca koji je drugog stražara napao nožem.

Napadač je teško ranjen, a prema riječima vojnika koji ga je ranio, pokušao je na silu ući u Louvre odnosno u suvenirnicu u sklopu muzeja, javlja BBC.

Napadač imao torbu i uzviknuo “Allahu akbar”

Policija je odmah poduzela akciju oko Louvrea, no još se ne zna je li riječ o terorističkom napadu. Obustavljen je sav promet oko tog područja, a zatvorena je i obližnja postaja podzemne željeznice.

Izvor kojeg citira Reuters navodi da je muškarac pokušao ući u muzejsku trgovinu sa sumnjivom aktovkom.

Neki pak svjedoci tvrde da nije imao aktovku nego ruksak te da je u ruci držao mačetu. Na mjestu događaja su jake policijske snage, a vojnik je navodno posumnjao da muškarac u torbi nosi bombu.

Jedan policijski službenik izjavio je da je napadač uzviknuo na arapskom “Allahu akbar” (“Bog je velik”), ali da sa sobom nije imao eksploziv.

Napadač ranjen, ali nije u životnoj opasnosti

Svi posjetitelji i osoblje evakuirani su iz muzeja Louvre, a francusko ministarstvo unutarnjih poslova incident je nazvalo “ozbiljnim”. Vojnik je ispalio pet hitaca i ranio napadača u noge i abdomen, ali iz policije tvrde da mu život nije ugrožen.

Povratak na Net.hr