POLICIJA GA UPUCALA

STRAVA U NJEMAČKOJ: 17-godišnji Afganistanac u vlaku sjekirom ozlijedio više od 20 putnika, troje u životnoj opasnosti!

Više od dvadeset ljudi, od kojih troje teže, ozlijeđeno je u ponedjeljak navečer u lokalnom vlaku u Bavarskoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, a njih 14 je dobilo liječničku pomoć zbog šoka, izvijestio je Deutsche Welle.

Kako javlja BBC, pozivajući se na njemačke lokalne medije, muškarac je sjekirom i nožem počeo mahnito napadati putnike u vlaku. Navodno je ozlijeđena 21 osoba, a policija je, kako javljaju tamošnji mediji, ustrijelila napadača.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vlaku koji prometuje između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Joachim Herrmann, izjavio je da je napadač bio 17-godišnjak iz Afganistana.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prigodom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem”, rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD u utorak rano ujutro.

U policijsku operaciju bila je uključena i posada helikoptera, a sve se odigralo u Heidingsfeldu, dijelu grada Würzburga.

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika Bild, koji je ustvrdio da je napadač tijekom napada na putnike uzvikivao “Allahu Akbar” (Alah je velik), Hermann je izjavio kako je “bilo uzvika”.

No, pritom nije želio spekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno je li riječ o islamističkom terorizmu ili nečem drugom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr