SIRIJCI ODGOVORILI

NAKON TRUMPOVOG PRIZNANJA DA JE HTIO SMAKNUTI AL-ASADA: ‘To potvrđuje da su SAD država razbojnika i bezakonja’

‘Koriste jednake metode kao i terorističke organizacije odnosno ubojstva i likvidacije, ocijenilo je u utorak sirijsko ministarstvo vanjskih poslova

Sirija je u srijedu kritizirala američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je dan prije izjavio da je planirao „eliminirati” sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, ocijenivši da su Sjedinjene Države država „razbojnika i bezakonja”, prenijela je službena agencija Sana.

Trump je u utorak kazao da je planirao „eliminirati” Asada 2017., ali se tomu usprotivio njegov tadašnji ministar obrane Jim Mattis.

„Izjave američkog predsjednika (…) jasno pokazuju razinu (…) nepromišljenih političkih poteza” Sjedinjenih Država, ocijenilo je u utorak sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

TRUMP PRIZNAO DA JE HTIO SMAKNUTI BASHARA AL-ASSADA: ‘Smatrao sam da on nije dobra osoba i imao sam priliku ukloniti ga’

„Trumpovo priznanje potvrđuje da su Sjedinjene Države država razbojnika i bezakonja, koja koristi jednake metode kao i terorističke organizacije odnosno ubojstva i likvidacije”, dodaje ministarstvo. Trump je u rujnu 2018. kazao da nikada nije spomenuo šefu Pentagona moguće Asadovo ubojstvo. Trump je u travnju 2017. naredio bombardiranje sirijske vojne baze zbog napada sarinom pripisanog sirijskom režimu, u kojem je poginulo više od 80 civila.

Povratak na Net.hr