Nakon 4 mjeseca na moru ‘spasio’ ga morski pas

Muškarac s otočja Kiribati preživio je pravu noćnu moru, a tvrdi da ga je spasio veliki morski pas. Naime, 15 tjedana proveo je plutajući na moru u čamcu od tri metra.

Noćna mora za Toakaija Teitoija s otočja Kiribati započela je 27. svibnja, kad je sa svog otoka Maiana odletio u glavni grad Tarawa kako bi položio prisegu i postao policajac, donosi njegovu priču news.com.

Nakon ceremonije pogledao je film o četvorici sumještana koji su šest tjedana proveli izgubljeni na moru te su samo dvojica preživjela.

U tom trenutku odlučio je da se neće vraćati kući avionom, nego je otišao sa svojim šogorom u drvenom čamcu od tri metra. Njihovo putovanje trebalo je trajati dva sata, no putem su stali kako bi lovili ribu te su odlučili prenoćiti u čamcu. Kada su se probudili primijetili su da su izgubljeni.

Imali su hrane, no nedostajalo im je tekućine. Nakon tjedan dana Toakaijev šogor umro je od posljedica dehidracije, samo dan prije nego je obilna kiša počela padati i nije prestajala nekoliko dana. Toakai je uspio kišnicom napuniti nekoliko kanistara koji su se nalazili u čamcu.

Svaki dan molio se za spas, te je jednom prilikom ugledao ribarski brod, no posada nije primijetila njega. Tijekom 11. srpnja poslijepodne probudio ga je zvuk grebanja i struganja po čamcu, a kada je podigao glavu ugledao je velikog morskog psa kako kruži oko čamca.

Kada je psina zadobila Toakaijevu pozornost otplivala je u smjeru iz kojeg je prema malom čamcu dolazio ribarski brod. Toakai je spašen, no nije se odmah vratio kući jer je posada broda odlučila još neko vrijeme nastaviti s ribolovom.

Povratak na Net.hr