OBJAVLJEN IDENTITET

NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U EUROPI: Ovaj je 18-godišnji mladić vozio kombi smrti koji je nemilosrdno gazio ljude u Barceloni

Osamnestogodišnjak španjolsko-marokanskog porijekla na društvenim mrežama je širio mržnju i pozivao na nasilje nad ne-muslimanima. Sada ga se sumnjiči da je upravo on vozio kombi koji je pokosio na desetke ljudi u Barceloni.

Nakon što su mediji u četvrtak popodne objavili fotografiju mladića Drissa Oukabira, čiji su dokumenti pronađeni u kombiju, u policijskoj postaji u Ripollu se dobrovoljno pojavio čovjek tvrdeći da je on Driss Oukabir. Rekao je kako su mu ukradeni dokumenti. Oukabir je francuski državljanin koji živi u Ripollu.

Sada se pojavila sumnja da je dokumente ukrao njegov mlađi 18-godišnji brat Moussa Oukabir koji živi u Barceloni te se policijska istraga kreće u tom smjeru. Vjeruje se kako je upravo on bio za volanom kombija.

Osamnaestogodišnjak je ranije na društvenim medijima pisao statuse o ‘ubojstvima nevjernika’ te općenito propagirao mržnju i netrepeljivost spram ne-muslimana.

Nakon jučerašnjeg napada u Barceloni u kojem je ubijeno 13, a ozlijeđeno više od 100 osoba, policija je uhitile dvije osobe, a danas ujutro još jednu, no nijedna od njih nije vozač koji je nakon pokolja pobjegao pješice.

Napadu u Barceloni uslijedio je još jedan, u gradu Cambrilsu u kojem je ozlijeđeno desetak osoba, a policija je ubila petoricu napadača koji su planirali izvesti napad istovjetan onome u Barceloni.

Uskoro se doznalo kako je CIA prije dva mjeseca upozorila katalonsku policiju da bi Las Ramblas mogao biti meta terorističkog napada.

Sve o terorističkim napadima u Španjolskoj pročitajte OVDJE

Povratak na Net.hr