VRLO EMOTIVNO OBRAĆANJE

NAJTEŽI GOVOR HILLARY CLINTON: ‘Ovo je bolno, i boljet će još neko vrijeme’

U hotelu New Yorker u Manhattanu, poražena kandidatkinja demokratske stranke održala govor.

Sve o američkim izborima čitajte u našem SPECIJALU.

BIJESNE I RAZOČARANE PRISTAŠE HILLARY CLINTON: ‘Trump nema nikakva prava dobiti ovaj posao’

Uz Hillary Clinton je i demokratski kandidat za potpredsjednika Tim Kaine, koji nije uz nju bio prošle noći. Dvorana se  polako puni pristašama, sponzorima i volonterima. Mnogi su smrknutih lica, s iztrazom nevjerice. Neki ulaze zagrljeni.. “Ovo je brutalno. Samo brutalno.” komentirao je jedan, prenosi CNN.  Očekivalo se kako će održati govor navečer nakon objave rezultata no Clinton ga je odgodila za idući dan.

“Ponosni smo na Hillary Clinton. Ponosan sam jer je stvarala povijest, kao odvjetnica, kako prva dama Arkansaza, sentarica. Ponosan sam i zato što je stvorila divan tim.  ” rekao je kandidat za potpredsjednika Tim Kaine. “Nitko se nije morao brinuti hoće li prihvatiti prihvatiti rezultate izbora” dodao je , ciljajući na Trumpove optužbe kako su izbori namješteni.

“Prošle noći čestitala sam Trumpu. Nadam se da će biti uspješni predsjednik svih Amerikanaca” rekla je Hilary Clintom. “Znam kako ste razočarani, jer sam  i ja. Ovo je bolno, i bit će bolno još neko vrijeme, ali želim da zapamtite da naša kampanja nije bila oko jedne osobe, pa niti oko jednih izbora, nego oko Amerike koja uključuje” rekla je i nastavlila: “Trump će biti predsjednik, i mi mu trebamo pružiti priliku.”

“Prema našoj ustavnoj demokraciji, mi moramo sudjelovati u radu naše zemlje, ne samo svake četiri godine nego cijelo vrijeme. Naša dužnost kao građana je boriti se bolju, prosperitetniju i humaniju Ameriku” istaknula. Zahvalila se obitelji, volonterima, ali i bračnom paru Obama. “Zadužili ste našu zemlju”.

Istaknula je kako želi poručiti osobito mladim ljudima da ne odustaju: “Cijeli svoj život borila sam se za ono u što u vjerujem. Pretrpjela sam poraze , neke i bolne.  No nemojte odustati niti misliti da se ne vrijedi boriti za ono što smatrate dobrim. Nastavite se boriti. A svim ženama, osobito mladim, moram poručiti: nevjerojatno sam ponosna što sam bila vaša prvakinja” te dodala kako možda nismo “probili taj najviši, najteži stakleni strop, ali uskoro će i to netko napraviti, ranije nego što itko od nas misli” zaključila je. pri kraju govora kada joj se pridružio i suprug.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr