Opasna glad za uzbuđenjima

NAJNOVIJE LUDILO: Bus surfer napadnut zbog vožnje na krovu londonskog double-deckera

Lovac na uzbuđenja koji je snimio samoga sebe kako se vozi na krovu 4.3 metra visokog autobusa na kat po Londonu uprava javnog prijevoza nazvala je “idiotom”, prenosi RT.

Snimku napravljenu pomoću kamere montirane na glavi postavio je na YouTube ‘urbani istraživač’ koji po društvenim mrežama objavljuje slične video snimke pod imenom DyingLama.

LUDO I OPASNO: BMW M4 u vožnji koju možete pogledati, ali ne smijete ponoviti

Surfanje po javnom prijevozu

Radi se o primjeru novog ‘bus surfing’ ludila, a snimka pokazuje čovjeka koji se penje na drvo kako s njega skočio na autobus nakon što se zaustavi ispod.

Nakon toga se čvrsto drži za krov autobusa, a kad ovaj strane u prometu, čovjek se brzo ustane i odjuri do samog prednjeg ruba krova, smijući se i mašući ljudima dolje.

Na kraju snimke surfer se spušta s autobusa na sigurno. Čovjek koji čeka na autobusnoj postaji djeluje šokirano kada ovaj skoči pred njega.

Uprava javnog prijevoznika Transport for London (TfL) nazvala je ovaj poduhvat “idiotskim”, a policija je rekla da istražuje slučaj.

“Policiji je poznata ova snimka i provjeravamo ju”, rekao je policijski glasnogovornik, dodavši, “Molimo ljude da ne pokušavaju nešto slično, jer se radi o jako opasnom i potencijalno smrtonosnom ponašanju, kako po njih same, tako i po druge ljude.”

I sam surfer je upozorio ljude da ga ne kopiraju, napisavši uz objavljenu snimku “NE POKUŠAVAJTE SAMI1 PUNO JE RISKANTNIJE NEGO ŠTO IZGLEDA1”

Snimka je u pet dana pregledana već preko 320.000 puta.

Posljedice nesmotrenosti

Ispod videa je posveta fotografu Christopheru Serranu (25), koji je poginuo prošle srijede u New Yorku dok je pokušavao surfati na vlaku u blizini Brooklyna.

Serrano je navodno bio poznat na Instagramu po svojim uzbudljivim fotografijama koje je snimao s vrha nebodera.

“Ovo je dobar potsjednik na činjenicu da, unatoč tome koliko lagano i zabavno ovakve stvari izgledaju, one su izuzetno opasne i ne bi se trebale opokušavati imitirati”, napisao je DyingLama.

 

Povratak na Net.hr