EKVATORIJALNA GVINEJA

NAJMANJE 15 MRTVIH I VIŠE OD 500 RANJENIH: Niz eksplozija izazvanih nemarom opustošile vojarnu i okolne četvrti u gradu Bati

Četiri snažne eksplozije su doslovce srušile zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici Evatorijalne Gvineje

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a više od 500 je ranjeno u nedjelju u nizu eksplozija izazvanih nemarom koje su opustošile vojarnu i okolne četvrti u gradu Bati u Ekvatorijalnoj Gvineji, objavio je predsjednik Teodoro Obiang Nguema.

Četiri snažne eksplozije su doslovce srušile zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici zemlje. “Nesreću je izazvao nemar postrojbe zadužene za skladištenje eksploziva, dinamita i streljiva, čije eksplozije su odnijele 15 života i ozlijedile više od 500 ljudi”, naveo je šef države u priopćenju pročitanom na državnoj televiziji TVGE.

“Nudim svu moguću pomoć osobama koje su na bilo koji način stradale”, rekao je Obiang.

Na televizijskim snimkama vide se spasilački timovi kako izvlače unesrećene iz ruševina nakon eksplozije. Jedan je dužnosnik rekao da je najmanje 20 osoba poginulo.

Stotine ozlijeđenih prebačene su u bolnice, a vlasti su pozvale građane da doniraju krv.

Povratak na Net.hr