OVO SE RIJETKO VIĐA

NAJEMOTIVNIJI ISTUP DO SADA: Obama rasplakanom Bidenu priredio iznenađenje života: ‘On je lav američke povijesti!’

Američki predsjednik na odlasku Barack Obama u četvrtak je, na svečanosti u Bijeloj kući, potpredsjedniku Joeu Bidenu, svom najbližem suradniku tijekom dva predsjednička mandata, dodijelio najviše američko civilno odličje, Medalju slobode.

Joe Biden, potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nije mogao suspregnuti emocije danas tijekom ceremonije koju je predsjednik Barack Obama održao, kako je prvo rekao, da bi se oprostio od svog čovjeka broj jedan.

Obama ga je prvo nazvao najboljim potpredsjednikom kojeg je ta država vidjela, a potom mu, sasvim neočekivano, dodjelio Medalju slobode koje je najviše civilno odlikovanje u Americi.

Suze i zahvale

‘Poznavati Joea Bidena znači nepoznavati nepatvorenu ljubav i potpunu predanost službi’, rekao je Obama dok se njegov potpredsjednik prepustio emocijama i pustio suzu.

Nazvavši Bidena “lavom američke povijesti” Obama je kazao da nikada neće požaliti što ga je 2008. predložio za potpredsjednika u svojoj administraciji, odavši priznanje političkom životu čovjeka koji je u američkom Senatu proveo 36 godina te dva puta osvojio nominaciju u svojoj Demokratskoj stranci.

Veliki prijatelji

“To je bila nevjerojatna avantura”, komentirao je Biden (74), pozdravivši sa svoje strane “integritet i pristojnost” demokratskog predsjednika na odlasku, za kojeg je rekao da je “izvanredan čovjek koji je napravio izvanredne stvari za svoju zemlju”. Dok mu je Obama stavljao medalju oko vrata, Biden je priznao kako “nije imao pojma” o dobivanju ovoga velikog priznanja.

Biden je bio ključna figura Obamine administracije, posebice se zauzevši u poslovima vanjske politike.

Prijateljstvo i suradnja Baracka Obame i Joea Bidena, koja je u svijetu postala poznat akao ‘romansa broj 1’, doista je neviđena u modernoj politici. Obama je ranije u svom pozdravnom govoru rekao kako je izbor Bidena za potpredsjednika bila najbolja odluka koju je donio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr