E, to je stric!

NAJBOLJI BRAT NA SVIJETU: Krivolovci ipak nisu ubili i Cecilovog brata, evo što radi

Nakon smaknuća voljenog zimbabveanskog lava Cecila koje je razbijesnilo mnoge (uključujući i čovjeka kojeg nije baš pametno ljutiti – Arnolda Scwarzneggera), internetom su počele kružiti glasine kako su krivolovci u subotu ubili i njegovog brata Jeriha.

Srećo,, Centar za istraživanje i očuvanje divljine Oxforda u nedjelju je javio da je Jeriho živ i zdrav.

Ističu kako prate čopor te kako su htjeli razjasniti kontradiktorne medijske napise te kako su Jerihona “zatekli u večeri”. Taj dan na meniju je bila zebra.

Dan ranije zimbabveanska radna za skupina za okoliš javila je kako je Jeriho ubijen.

No to ne znači da obitelj ne bi idalje mogla zadesiti tragedija. Zoolozi upozoravaju kako uskoro mogli nastradati šestoro Cecilovih mladunaca.

“Kao što vjerojatno znate, prirodni zakon u lavljem društvu nalaže da, kada mužjak ugine i njegovi saveznici su u rasulu, novi mužjak pobije potomke svog prethodnika”, upozarava David MacDonald s Oxforda.

No neočekivani junak spašava stvar. Možda je u Kralju lavova Scar zli brat koji želi ubiti Mufasinu djecu. No Jeriho štiti mladunčad pokojnog brata. “Još čuva utvrdu”, ističe MacDonald.

Dodaje kako Jeriho možda nije Cecilov biološki brat, no jest po ulozi u čoporu te mu je u interesu štiti mladunčad jer lako moguće da su neka njegova.

“Za sada, Jeriho je zdrav te će on i lavice braniti mladunce. Nema naznaka da se stvara ikakva nova koalicija koja bi im mogla zaprijetiti”, zaključuje zoolog s Oxforda.

Što se tiče krvoločnog zubara koji je mamio Cecila izvan rezervata kako bi ga mogao ubiti, vlada Zimbavea je zatražila njegovo izručenje.

Buzzfeed,com/Danas.hr

 

Povratak na Net.hr