Ne gledajte dolje!

NAJBIZARNIJE KLIZALIŠTE NA SVIJETU: Morali su ga zatvoriti samo jedan dan nakon otvorenja

Zabavni park u zapadnom Japanu izazvao je brojne kritike nakon što je postavio oko 5.000 mrtvih riba u ledu svog klizališta.

Nezadovoljstvo javnosti bilo je toliko da je park bio prisiljen zatvoriti klizalište nakon samo jednoga dana, prenosi Independent.

MAJČINSKA LJUBAV: Spašeno tele zarobljeno na tankom ledu, a što je njegova mama napravila poslije iznenadilo je sve

‘Nečuvena atrakcija’

Oko 25 različitih vrsta riba moglo se vidjeti u 250 metara dugom klizalištu. Park u gradu Kitakyushu otvorio je ‘Ledeni akvarij’ kao “atrakciju o kakvoj se još nije nikad čulo”.

Ribe se nalaze u ledu tako da izgleda kao da plivaju u njemu. Neke su formirane u grupe tako da ispisuju ‘HELLO’ ili tvore strelicu.

Generalni ditektor zabavnog parka Toshimi Takeda izjavio je kako su na društvenim medijima objavljene brojne kritične poruke, među kojima neke osuđuju cijeli koncept kao iskorištavanje živih stvorenja.

Takeda je rekao kako je namjera bila da ribe u ledu “stvore osjećaj oceana na klizalištu”, kao i da je zabavnom parku “izrazito žao što su pobudili tako neprijatne osjećaje”.

Navodi se i kako su ribe kupljene na ribljoj tržnici, te da su bile mrtve prije nego što su zamrznute. Uprava parke namjerava održati i komemorativnu službu za ribe nakon što ih se izvadi iz leda.

Povratak na Net.hr