SKANDALOZAN VIDEO

PROCURILA SNIMKA NACISTIČKOG DERNEKA U WASHINGTONU: ‘Hail Trump, hail our people, hail victory!’

“Hail Trump, hail our people, hail victory!”

Tako je Richard B. Spencer u subotu pozdravio više od 200 sudionika godišnje konferencije Instituta za nacionalnu politiku u Washingtonu, piše The Atlantic.

Ta organizacija opisuje se kao “nezavisna organizacija posvećena baštini, identitetu i budućnost ljudi europskog podrijetla u SAD-u i širom svijeta”.

Spencer je popularizirao pojam “više-prava” za opisivanje pokreta koji vodi. Rekao je kako je njegov san “novo društvo, etnička država koja će biti okupljalište svih Europljana” te je pozvao na “mirno etničko čišćenje”.

Veći dio dana govornici su raspravljali o svojoj ideologiji vrlo uopćeno, pokazujući ‘umiveno lice’ svoje organizacije. No, poslije  večere, kad je većina novinara već otišla, Spencer je ustao i održao svojim sljedbenicima antisemitistički govor koji nije ostavljao nikakvu sumnju u ono što on zapravo traži.

Nazvao je vodeće medije “Lügenpresse” i rekao da je taj izraz preuzveo iz izvornog njemačkog jezika. No, taj su naziv nacisti koristili da bi napadali svoje kritičare u tisku.

“Amerika je do ove prošle generacije bila bijela zemlja namijenjena nama i našim potomcima. To je naša kreacija, to je naša baština i to pripada nama”, rekao je Spencer.

Publika je na to odgovorila nazdravljanjem, pljeskom i oduševljenim nacističkim pozdravima.

Povratak na Net.hr