OPTUŽUJU IH ZA KRŠENJE PRAVA

NAKON RAKETIRANJA SIRIJE: Ruska mornarica ušla u Mediteran i plovi prema američkim razaračima

Ruski premijer izvjestio je kako ih je zbog američkog zračnog udara na sirijske zrakopolovne luke “centimetar dijelio” od oružanog sukoba SAD-a i Rusije. Prema dvama razaračima s kojih su ispaljene rakete plovi ruski ratni brod.

OSVETA ZA KEMIJSKI NAPAD NA CIVILE: SAD nemilosrdno bombardirao bazu u Siriji, Putin bijesan – ‘Ovo je agresija!’

Dimitrij Medvedev rekao je kako su Amerikanci prekršili međunarodno pravo i vlastite unutarnje procedure te je optužio Washington da je “jedva izbjegao borbene sukobe s Rusijom”, prenosi Independent.

SAD odgovara kako su obavijestili Ruse sat vremena prije nego što su raketirali Siriju s 59 Tomahawka. Koliko se može razaznati na satelitskim snimkama, u baza Shayrat  koju su  Amerikanci raketirali smještene su i ruske specijalne postrojbe i helikopteri, koji pomažu sirijskoj vojsci u borbi protiv tzv. islamske države i ostalih terorista. Prema izvještajima, u udarima nisu stradali Rusi.

Rusi šalju raketnu topovnjaču

Protiv raketiranja prosvjedovao je i Iran, dok su europske zemlje, Izrael i Turska pozdravile napad. No Rusi nisu stali samo na prosvjedima – kako piše Fox news ruska fregata Admiral Grigorovič u petak je prošla Bospor i plovi prema dvama razaračima s kojih je raketirana baza. Ruska novinska agencija TASS priopćila je kako će  raketna topovnjača “posjetiti logističku bazu Tartus u Siriji” ali istaknula i kako je “naoružana  naprednim krstarećim projektilima Kalibr.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr