U INDIJI

MUŠKARAC DOBIO RAK GRLA PA UBIO SVOG KOLEGU: Krivio ga je za bolest jer mu je upravo on prvi ponudio cigarete

Indijac kojem je dijagnosticiran rak grla navodno je upucao svojeg kolegu koji ga je nagovorio da počne pušiti i upoznao ga s cigaretama.

Mustakeem Ahmad navodno je bio gnjevan na svog kolegu s posla kad mu je liječnik rekao da je rak dobio najvjerojatnije zbog pušenja.

Zamjerao mu je bolji uspjeh na poslu

Obojica muškaraca imaju 25 godina i radili su kao kuhari u jednom restoranu u zapadnom Delhiju. Vlasnik restorana bio je navodno ubojičin šogor, javlja Hindistan Times.

Policija je rekla da je Ahmad svom kolegi zamjerao i veći uspjeh na poslu.

Istražiteljima je rekao da je kupio pištolj i vježbao pucanje kako bi sigurno ubio svog kolegu koji je u istom restoranu tada radio 18 mjeseci.

‘Iako su Ahmad i Inayat bili prijatelji na poslu, navodno je Inayat bio bolji u tome što radi i dobro se ponašao pa je uskoro postao omiljeni radnik vlasnika restorana’, rekao je policajac Sibesh Singh.

Ahmad je navodno pod Inayatovim utjecajem počeo pušiti cigarete i konzumirati marihuanu.

‘Tijekom vremena se kod Ahmada razvila infekcija grla zbog koje se obratio liječniku. Ahmad je tvrdio da mu je liječnik rekao da je zbog prekomjernog pušenja dobio rak grla’, pojasnio je policajac.

Kupio pištolj i metke i upucao ga usred svađe

Za svoju je bolest krivio kolegu pa ga je bezuspješno pokušao diskreditirati na poslu. Nakon što sam više nije dobro radio, Ahmad je dobio otkaz. Tada se vratio u svoje rodno selo Amroha, gdje je kupio pištolj i metke.

‘U svom je selu najprije vježbao pucanje, a onda se prije nekoliko dana vratio u Delhi. Ponio je napunjen pištolj u restoran planirajući ubiti Inayata. To je ono što se i dogodilo. Ahmad je izazvao svađu s Inayatom, uslijed koje ga je upucao’, rekao je Singh.

Inayat je žurno prebačen u bolnicu, no ozljede su bile preteške i od njih je preminuo.

Ahmad je pokušao pobjeći, no policija ga je ulovila prošlog tjedna kad je posjetio rođaka kako bi od njega posudio novac, piše Independent.

Povratak na Net.hr